23 Haziran 2011 Perşembe

Saidi Ntibazonkiza

Adam Banaś i Saidi Ntibazonkiza - piłkarz przestrzegający ramadanuTam İsmi: Saidi Ntibazonkiza

Uyruk:  Burundi

Oynadığı Klüp: Cracovia

Mevkii: Forvet

Doğum Tarihi: 1.05.1987

Boy: 1,70

Ayak: Sağ

Piyasa Değeri :  1 milyon €











Afrika futbolunda belli başlı ülkeler iyi oyuncular çıkartırlar. Nijerya, Kamerun, Senegal ve son dönemde Fildişi Sahili. Bunların dışında kalan ülkelerde tek tek yıldız statüsünde ve ya gayet iyi oyuncular çıkartabiliyorlar. Benin'den Sessegnon, Mali'den Kanoute, Keita, Sissoko gibi adamların çıkması gibi. Burundi'de bunlar gibi çok göz önünde olmayan bir ülke. Belçika'ya verdikleri birkaç oyuncu dışında ki futbolcuları Afrika'nın çeşitli takımlarında oynuyor. Burundi milli takımının da formasını giyen bir oyuncu dikkatimi çekti; Saidi Ntibazonkiza.

Polonya'nın Cracovia takımda forma giyiyor 24 yaşında ki forvet oyuncusu. Yolu Polonya'ya düşmeden çok önce daha 2006 yılında Hollanda ekibi NEC Nijmegen onda bir ışık görmüş ve ülkesinde ki Vital 'O Fc takımından onu kadrosuna katmış. İlk 2 senesinde sadece 11 maça çıkabilmiş. 3. senesinde ise takıma adapte olmuş ve formayı üzerine geçirmiş. 2008-2009 sezonunda Nijmegen ile ligde 28 maçta 5 gol atıp, 5 asist yapmış. Nijmegen'de ki son sezonunda ise ligde 22 maçta 5 gol ve 3 asistlik bir performans sergilemiş. Çok iç açıcı bir performans olmasa da yan rolde ki bir oyuncu için gayet iyi istatistikler tutturmuş. Geçen sezonun başında ise Polonya'ya yolu düşmüş ve burada 2010-2011 sezonunda 27 maçta 6 gol ve 4 asistlik bir performans sergilemiş.

Oyun tarzına gelince; 1.7o boyunda ve kısa bir futbolcu. Tahmin edebileceğiniz gibi boyunun kısalığını hızıyla telafi ediyor. Ancak boyu kısa olmasına rağmen çok mücadeleci, bu yönden biraz Emenike'ye benziyor. En önemli özelliği ise her an golü kokluyor ve her an her yerde. Bir diğer önemli özelliği ise her yerden vurabiliyor. Aynı Van Basten gibi, Drogba gibi, Ümit Karan gibi. Kaleye olan açının vs. vs. hiç bir önemi yok. Nerde alırsa topu orada tehlike yaratabiliyor. Takımlar için oynanabilecek bir kumar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder