7 Nisan 2011 Perşembe

Güney Amerika (Sudamericano) 17 Yaş Altı Turnuvası Final Grubu Günlükleri #2


Turnuvada artık son viraja girildi. Meksika'ya gidecek 4 takım belli olurken şampiyonluk yarışı son maçlarda da sürecek ve müthiş bir heyecana sahne olacak.

Meksika'da düzenlenecek olan 2011 U17 Dünya Kupası'na gitme hakkı kazanan takımlar; Arjantin, Brezilya, Uruguay ve Ekvador oldu.

Şampiyonu ise son maçlar belirleyecek. Şu anki puan durumuna göre şampiyonluk mücadelesi veren takımlardan Brezilya'nın 10, Uruguay'ın 8 ve Arjantin'in 7 puanı bulunuyor. Bu takımların averajları ise sırasıyla +5, +3 ve +1. Son maçlarda Arjantin Brezilya'yla, Uruguay ise 4. sırayı garantilemiş olan Ekvador ile karşılaşacak. Anlayacağınız, yer yerinden oynayacak.

Paraguay ve Kolombiya ise, 4 maçta topladıkları 1'er puan ile 5. ve 6. sırayı paylaşıyorlar. İki takımında savunmalarının kurbanı olduğunu söyleyebilirim. Bu iki ekipte turnuvanın son maçında birbirleriyle oynayacak.

Şampiyonluk yarışını kim kazanır diye soracak olursanız, benim gönlüm Uruguay'dan yana. En başından beri Uruguay'ı destekliyordum ancak, Brezilya'nın da en büyük favori olduğunu dile getiriyordum. Yarışta en avantajlı olan takım, tabii ki Brezilya. Muhtemelen şampiyonluğa ulaşacaklardır.

Arjantin ise çok kritik bir zamanda Ekvador'a kaybederek şampiyonluk şansını zora soktu. Brezilya'yı mağlup etseler bile Uruguay'ın Ekvador'a puan kaptırmasını bekleyecekler. Yani işleri bir nevi mucizelere kaldı.

Turnuvada dikkat çeken oyunculardan tek tek bahsedeceğimizi yineleyelim. Bir-iki gün içerisinde bu isimleri blogda görebilirsiniz. Artık ritüel haline gelen ''Turnuvanın Ardından'' yazısında da turnuvanın ayrıntılarını ve değerlendirmesini yayımlayacağız.

Turnuvanın son maç programı ise şöyle:

9 Nisan'ı 10 Nisan'a bağlayan gece;

23.50 Paraguay - Kolombiya
02.00 Ekvador - Uruguay
04.10 Arjantin - Brezilya