18 Ocak 2011 Salı

Anıl Abanoz

Tam İsmi: Anıl Abanoz

Uyruk: Türkiye

Oynadığı Kulüp: Torku Şekerspor

Oynadığı Mevkii: Sağ Bek

Doğum Tarihi: 16.03.1987 (Yaş 23)

Boy: 1,80

Kilo: 74

Ayak: Sağ




İnceleme:

Oynadıkları futbolla kupaya renk getiren, performanslarıyla Beşiktaş ve Trabzon’a kök söktüren Konya Torku Şekerspor’un Cafercan’la beraber en çok dikkat çeken ismiydi. Sık sık yaptığı bindirmelerle sağ koridoru çok iyi kullandı. Bunun yanı sıra savunmada müdahaleleri de hayatiydi.

Belki tekniği üst düzey değil ama hızı, hırsı ve etkili bindirmeleriyle Anadolu’da her takımda rahatlıkla oynayabileceğini gösterdi.

Yabancı oyuncu hakkını başka bölgelerde kullanmak isteyecek takımlarımız için Türk vatandaşı harika bir seçenek. Kontratının da bu yaz bittiğini eklemek gerek.

Güney Amerika 20 Yaşaltı Turnuvası


Güney Amerika 20 Yaşaltı Turnuvasında ilk maçlar tamamlandı. Beklediğimden daha iyi bir mücadele var açıkçası. Ve birçok yıldız adayı…

Şimdiden Avrupa kulüplerini peşine takan oyunculardan kurulu Arjantin ve Brezilya Milli Takımlarının dışındaki takımların performansları da dikkat çekiciydi. Ve izlediğim maçlarda en beğendim takım Kolombiya oldu.

Tam bir takım görüntüsü veren Kolombiya’da birçok isim bireysel performanslarıyla da ön plana çıktı. Şimdi bu isimlere kısa kısa değinelim.

Öncelikle takımın 10 numarası Michael Ortega ile başlamak istiyorum. Orta sahada takımını çok iyi yönlendiriyor. İnisiyatif almaktan kaçmayan, mücadeleden korkmayan bir yapısı var. Ayaklarına da bir o kadar hakim.

Bir diğer isim Ortega’nın orta sahadaki partneri Edwin Cardona Bedoya. 8 numaralı formasıyla o da dikkat çeken isimlerden biriydi. Orta sahada Ortega’yla iyi bir ikili oluşturdular. Sık sık ileri çıkarak etkili oldu. Bilekleri yumuşak bir oyuncu.

Ve takımın sağ beki Sebastian Arias. Sürekli bindirmeleriyle ve isabetli paslarıyla çok iyi bir performans ortaya koydu. Şu haliyle bile Avrupa’da birçok takımda rahatlıkla oynayabileceğini gösterdi.

Şimdi 3 isme daha fazla dikkat çekmek istiyorum.


İlki takımın sol beki Sebastian Viafara. Uzun zamandır böyle bir sol bek performansı izlememiştim. Kendisine hayran kaldım. Çok kuvvetli ve hızlı bir oyuncu. İleri – geri sürekli çalışan bir makine gibi. Topla driblinglerinde eksikleri var ve bazen topu sürerken kontrolünü kaybediyor ancak genç yaşı ve hırsı ile bunun üstesinden kolaylıkla geleceğini düşündüğüm bir oyuncu. Artık sol bek deyince benim ilk adayımdır Viafara.


İkinci isim Andres Escobar. Sol açık oynuyor. Çok kıvrak ve seri bir oyuncu. Çok koşması, sık sık göbeğe desteğe gelmesi, takımının atağa çıkışlarında hızı ve tekniği ile önemli bir isim. Dünya Kupasında Barrera’yı izleyerek iç geçirenlere daha genç ve daha atletik bir öneri. Kendisinden tez zamanda bir Avrupa transferi beklediğim isimlerden.


İzlerken iç geçirdiğim oyunculardan biri de takımın forveti Fabian Castillo. Sağ ve Sol Forvet olarak oynuyor. Daha doğrusu maç içerisinde sürekli kanat değiştirerek, seri hareketleri ve kuvvetli yapısıyla gol pozisyonlarını zorluyor. Rakip defans oyuncularına çok zor anlar yaşattı. Hem çok kuvvetli, hem çok hızlı… Tam bir yırtıcı forvet. Forvet arayan Galatasaray için süper bir tercih olur kendisi.

Son olarak rakip Ekvator’dan birkaç oyuncuya değinerek yazımızı bitirelim.

Takımın kaptanı ve defansın bel kemiği Dennis Quinonez, yerinde müdahaleleri ve attığı isabetli kısa ve uzun paslarıyla dikkat çekti. Asıl mevkisi orta sahaymış. Yüksek isabetli pas yüzdesi ile başarılı olacağının işaretlerini veriyor.

Ekvator’da dikkat çeken diğer isim de takımın 10 numarası Juan Cazares. Takımı pek iyi bir performans sergileyemese de, tekniği ve kuvvetli yapısıyla takım arkadaşlarının arasından sıyrılan birkaç isimden biriydi. Daha iyi bir kadroda çok daha iyi işler yapabileceğini gösterdi.