21 Şubat 2011 Pazartesi

Gözlem Tam Gaz Devam Ediyor

Güney Amerika 20 Yaş Altı Turnuvasının sona ermesinin üzerinden yeterince zaman geçti. Artık yeni hedef, ikinci yarısı başlayan liglerdeki genç yetenekleri, potansiyelli oyuncuları, tespit edip blogda paylaşmak olacak. Kendime ilk durak olarak Serie B, İngiltere Championship ve Bundesliga II'yi belirledim. Yaklaşık 2 ay gibi bir süre içerisinde bu liglerde top koşturan sayısız oyuncuyu izleme fırsatım olacak.

Yalnız şu notu da eklemeden geçmeyeyim: Almanya gözlemim yalnızca Bundesliga II ile sınırlı kalmayacak. Bazı Alman kulüplerinin rezerv takımlarını, Regionalliga Nord, Regionalliga Süd ve Regionalliga West gibi liglerde parlayan gutbetçi oyuncularda gözlem içerisinde yer alıyor. Yerli kıtlığının yaşandığı ülkemizde - milli takımlar ve kulüplerimiz dahil - gurbetçi oyuncuların önemi artıyor. Yetenekli gurbetçi arkadaşlarımızı tanıtmaktan da büyük keyif alabileceğimi söyleyebilirim.

Yukarıda bahsi geçen liglerden (Bundesliga II, İngiltere Championship, Serie B) şu ana kadar değindiğimiz bazı oyuncular;





Jonathan Howson

Tam İsmi: Jonathan Howson

Uyruk: İngiltere

Oynadığı Klüp: Leeds United

Mevkii: Çift Yönlü Orta Saha

Doğum Tarihi: 21.05.1988

Boy: 1,80

Ayak: İkiside






Jonny Howson, mücadeleci ve asi futbol karakterini tekniği ile harmanlayan, tipik bir çift yönlü orta saha oyuncusu. Bu sezon oynadığı futbolla Championship'in en değerli futbolcularından biri olmayı başardı. Yüksek oyun görüşü, mücadeleci ve asla oyundan kopmayan yapısı ve lider vasıflarıyla Championship'te oynayan birçok orta saha oyuncusunun önünde.

Attığı uzun/kısa mesafeli isabetli paslar, toplu/topsuz oyundaki başarısı, uzaktan yaptığı etkili vuruşlar ve kafayla attığı gollerle ön plana çıkan Howson, henüz 22 yaşında kaptanlık mertebesine ulaşmış bir isim. İki ayağını da son derece etkili kullanabiliyor. Bu da bir orta saha oyuncusu için önemli artılardan.

Bu sezon takımının oynadığı bütün maçlarda forma giyen Jonny, tam bir istikrar abidesi. İngiltere U-21 takımının formasını da sırtını geçirmeyi başaran Jonny'nin en büyük hedefi İngiltere Milli Takım formasını giymek.

Bu sezona ait istatistikleri:

36 maç ( 32 Lig, 2 FA Cup 2 League Cup ) 8 gol, 9 asist. Toplam dakika: 3178.