6 Nisan 2011 Çarşamba

Joakim Nilsen

Tam İsmi: Joakim Vage Nilsen

Uyruk: Norveç

Oynadığı Klüp: Haugesund

Mevkii: Sol Bek

Doğum Tarihi: 24.01.1991

Boy: 1,74

Ayak: Sol





''Norveç'' ve ''sol bek'' denilince aklımıza ilk gelen isim şüphesiz ki John Arne Riise'dir. Yıllardır Norveç savunmasının sol tarafını tek başına domine eden Riise'nin, Jonathan Parr (İleride kendisinden bahsedebilirim) ile birlikte genç bir rakibi daha var: Joakim Vage Nilsen

17 yaşından bu yana profesyonel olarak kulübünün formasını giyen oyuncu, sık sık hücuma katılmasıyla sol kanattaki partnerini rahatlatıyor. Oldukça çevik ve teknik bir bek olan Nilsen'in yaptığı sağlam ortaların yanı sıra duran topları da kullanabilme özelliğinin olması, onu klasik beklerden bir adım ileriye taşıyor. Zaman zaman savunmada kademe problemleri yaşamıyor değil. Ancak doğru ellerde işlendiği zaman bu dezavantajını giderecektir.

Tippeligaen'in 2. haftası biterken, Nilsen bir asist yaptı bile. Eminim daha nicelerini yapacaktır.

Nilsen'in gelişimini devam ettirdiği müddetçe, ileride Riise'yi unutturabileceğini düşünenlerdenim.

Nilsen, aynı zamanda Norveç U21 Milli takımının da formasını giymekte.

Geçen sezona ait istatistikleri

28 maç: 2 gol, 6 asist. Toplam dakika: 2520.

Bu sezon (Şu ana kadar)

2 maç: 1 asist, 180 dakika.

Shane Long

Tam İsmi: Shane Patrick Long

Uyruk: İrlanda

Oynadığı Klüp: Reading

Mevkii: Forvet

Doğum Tarihi: 22.01.1987

Boy: 1,78

Ayak: İkiside






Shane Long, yıllardır ''geliyorum'' diyen bir oyuncuydu aslında. Potansiyelini açığa çıkarması biraz zaman aldı; ancak bu sezon kendini tam anlamıyla buldu.

Sürati, süratli olduğu kadar pas futboluna yatkınlığı ve duvar olabilmesi, tekniği ve bitirici vuruşlarıyla ön plana çıkan Long'u durdurmak için yere indirmekten başka çare yok. Oyun stiliyle az da olsa Robbie Keane'e benzettiğim Long'un 4-3-3'ün kanatlarında oynayabilme özelliği de mevcut.

Bu sezon Reading'in en golcü ismi olan Long'un piyasa değeri yaklaşık 2-3 milyon € civarı olsa gerek. Bir golcünün sahip olması gereken çoğu özelliği barındıran bu oyuncuyu, kaçırmamak gerek.

Bu sezona ait istatistikleri (Şu ana kadar)

43 maç: 23 gol, 14 asist. Toplam dakika: 3607.