21 Ocak 2011 Cuma

Güney Amerika 20 Yaş Altı Turnuvası (Sudamericano) Günlükleri [4. Gün]













Turnuvada 4. gün geride kalırken yıldız adayları iyiden iyiye kendilerini belli etmeye başladı. Dün gece oynanan karşılaşmalarda Brezilya dişli rakibi Kolombiya'yı 3-1 ile rahat geçerken, Paraguay zayıf rakibi Bolivya karşısında zorlansada Ivan Torres'in harika golüyle sonuca gitmesini bildi.

Brezilya'da dikkat çeken oyuncular Neymar, Willian ve Lucas'tı.

Neymar denilen adamı yazmamı beklemiyorsunuz herhalde :) Dün yine şahane bir gol attı, izlemek isteyenler youtube'yi biraz kurcalarsa bulabilir.















Resimde gördüğünüz oyuncu Willian Jose. Willian etkili şutları ve top saklama becerisiyle dün ön plana çıktı. Kaleye yaklaşık 30 metreden füze gibi öyle bir vurdu ki, akıllara zarar. Fakat top direkten döndü. Şanssız bir pozisyondu. Geçen sezonu Gremio Prudente'de geçeren genç oyuncu, 2011 yılını Sao Paulo'da kiralık olarak geçirecek. Takip edilmesi gereken oyunculardan biri.
















Yukarıda gördüğünüz oyuncu Lucas. Dün gecenin açık ara yıldızıydı. Forvet arkasında oynamasına rağmen bildiğimiz Brezilyalı 10 numaralardan değil. Basıyor, koşuyor, mücadele ediyor. Bir orta saha oyuncusundan ne bekleniyorsa onu yapıyor. Kendisine hayran olmamak elde değil. Willian'a alda at dercesine müthiş bir pozisyon hazırladı. Pozisyonu şöyle anlatmak gerekirse: Hızla içeri süzülen Lucas iki kişinin arasında yerde kaldı, hakem devam dedi. Bunun üzerine ayağa kalkan ve rakibine doğru baskı yapan oyuncu topu kaptı ve ceza sahası sağ yan çizgisinde iki kişinin arasından geçerek kafasını kaldırdı ve Willian'a bomboş kaleye golü atması için topu gönderdi. Böyle bir oyuncu Lucas. İleride adını sıkça duyacağımızdan eminim.

Kolombiya adına maçın dikkat çeken adamı Sol kanatta oynayan Fernando Castillo idi. Onu da Şamil Akdağ 3 gün önce ki yazısında anlatmıştı.

Bolivya - Paraguay maçı ise açıkça söylemek gerekirse sıkıcı bir maçtı. Pek pozisyonun olmadığı maçta en güzel şey, Ivan Torres'in attığı harika goldü. Onun dışında Bolivya'nın kalecisi biraz iyi gözüktü. Başka da ön plana çıkan bir oyuncu yoktu.

Günler ilerledikçe turnuvanın rengi de belli oluyor. Ben Brezilya - Arjantin finali bekliyorum. Brezilya gerçekten müthiş bir futbol oynuyor. Turnuvanın kalburüstü takımlarından Kolombiya'yı gayet rahat geçmeleri açıkçası beni şaşırttı. Arjantin'de 2'de 2 yaptı. Emin adımlarla ilerliyorlar. Ezeli rakiplerine çelme takmak onların en büyük arzuları. Fakat ben Sambacıları bir adım önde görüyorum. Ama futbol bu, belli de olmaz. En iyisi bekleyip görmek.


Bolivya - Paraguay [ Sudamericano U20 ] Ivan Torres'ten Harika Bir Gol

Dün gece geç saatlerde beni ayağa kaldıran bir gol oldu. Ivan Torres'in ayağına sağlık :)