22 Haziran 2011 Çarşamba

Michal Kucharczky

10. kolejka. Korona - Legia 1:4. Michał Kucharczyk. Fot. Paweł Małecki / Agencja GazetaTam İsmi: Michal Kucharczky

Uyruk:  Polonya

Oynadığı Klüp: Legia Varşova

Mevkii: Forvet

Doğum Tarihi: 20.03.1991

Boy: 1,78

Ayak: Her ikiside 

Piyasa Değeri :  1-2 milyon €








Trabzonspor'un Glowacki ve Brozek kardeşlerden sonra Mierzejewski'de 4. Polonyalı olarak geldi takıma. Mierzejewski Polonya liginin en kaliteli oyuncu olarak gösteriliyor. Polonya liginin kendi içerisinde bir çok iyi oyuncusu var aslında. Özellikle bizim ülkemizde başarılı olacağını düşündüğüm birçok futbolcu var. Gençler ve yetenekliler. Hepsi büyük bir takımın 1. ismi olamazlar belki ama çok iyi birer alternatif olabilirler, alternatifliğide geçip birer "Chacarito"da olabilirler. Bunlardan birisi de; Michal Kucharczky.

Legia Varşova'nın oyuncusu olan Michal forvet bölgesinde görev yapıyor. 1.78 boyunda ve oyunu hızına dayanıyor. Çok hızlı bir futbolcu gol atmanın yanında, attırmayı da ön planda tutuyor. Kariyerine Swit Nowy'de Polonya'nın alt kategori takımlarından birinde başlamış. Orada gösterdiği iyi performans (ki tam doğru bir kaynak bulamadım 32 maçta 27 gol gibi bir istatistik var.) onu Legia Varşoya'ya getirmiş. 2009-2010 sezonunda Varşoya ona 5 yıllık uzun bir kontrat vermiş ve ilk senesinde yine Swit Nowy'e kiralanmış. Bu sene geri dönen Michal 33 maça çıkmış ve 8 gol, 5 asistlik bir performans sergilemiş. İyi performansı Auxerre, Blacburn Rovers ve Benfica'nın onu izlemesini sağlamış. Takımı bu sezon ligi 3. tamamlarken ligde attığı 5 golle takımda ki en golcü 3. oyuncu oldu. İlk kez bu sene Polonya ile Moldova arasında ki maçta milli formayı giydi.  En büyük kozu hızı, bir takım için tamamlayıcı bir unsur olabilecek bir oyuncu.

Juhani Ojala

Tam İsmi: Juhani Ojala

Uyruk:  Finlandiya

Oynadığı Klüp: HJK Helsinki

Mevkii: Stoper

Doğum Tarihi: 19.06.1989

Boy: 1,91

Ayak: Her ikiside 

Piyasa Değeri :  600 bin €




Finlandiya futbolu Litmanen'den sonra pek fazla oyuncu çıkaramadı. Forsell son dönemde en göze batan oyuncuları olmasına rağmen oda Almanya'da ve İngiltere'de sıradan takımlarda oynamaktan öteye gidemedi. Son dönemde çok fazla izlenmeyen ligde gözüme ilk başta istatistik olarak batan ve daha sonra kısa periyotlarda izlediğim bir oyuncu var, onu bu sene Beşiktaş'a karşıda izlemiştik; Juhani Ojala.

1.91 boyunda ki dev defansın ortasında görev yapıyor. 20 yaşında kariyerine başladığı Klubi Helsinki takımında formayı sırtına aldı ve ilk sezonunda 25 maça çıktı ve 1 gol attı. Bu ilk senesinde gösterdiği performans onun ülke çapında adının duyulmasına ve kariyerinde 1 adım yukarı atlayıp HJK Helsinki takımına transfer olmasını sağladı. Gider gitmez hemen uyum sağladı ve 32 maça çıktı HJK Helsinki ile, hepsinde de ilk 11 de sahaya çıktı. Bu sezon ise kısa süreli sakatlıklar yüzünden 18 maça çıkabildi. Şu anda takımıda ligde lider konumda. Bir önceki senede HJK Helsinki ile şampiyonluk yaşamıştı. Finlandiya milli takımına da 2010'un Kasım ayında çağrılmış ancak forma şansı bulamamış.
Ülkesinin en iyi genç oyuncusu seçilmiş geçen sene ve bu seneden itibarense ülke futbolunun en büyük ismi Jari Litmanenle aynı takımda oynayacak. Ojala sert bir stoper, saha içinde de sert bir duruşu var. Fizik avantajını çok iyi kullanabiliyor. Uzun fiziğinin yanında hızlıda,ceza sahası içini kaplayabiliyor. Günümüz stoperlerinden tek eksik yanı geriden çok iyi oyun kuramıyor. Ancak ayağı düzgün bir stoperin yanında hırçın ve mücadeleci, tekmeye kafasını sokan oyuncu kontenjanından her takımda oynayabilir. En eksi noktası ise ilk hamleden sonra ikinci hamlesi yok. Onla ilgili futbol dışıda bir bilgi verelim, en sevdiği filmlerden biri Pulp Fiction'mış.

http://www.youtube.com/watch?v=CJhiDkU1BwI

Video'da 4. dakika 30. saniyede kritik bir müdahelesi var. Holosko'nun attığı golde ilk pozisyona giren Nobre'yi kaçırsada onun gol atmasını engellemek için herşeyi yapıyor, sonrasında Holosko'nun golü geliyor.