23 Şubat 2011 Çarşamba

Max Gradel

Tam İsmi: Max - Alain Gradel

Uyruk: Fildişi Sahilleri

Oynadığı Klüp: Leeds United

Mevkii: Kanat Forvet - İkinci Forvet

Doğum Tarihi: 30.11.1987

Boy: 1,80

Ayak: Sağ





Öncelikle Gradel'in boyu hakkında bazı şüphelerim var. Leeds United'ın resmi sitesinde 1,80 yazmasına rağmen, dışarıdan bakıldığında hiç de öyle gözükmüyor. Benim izlediğim adam en fazla 1,75 falan olsa gerek. Ancak biz resmi siteye uyalım ve yazıya başlayalım.

Max Gradel bu sezon çıkışa geçen Leeds Unitedlı futbolculardan biri. Geçen sezon genelde rotasyon oyuncusu olarak kullanılan Gradel, bu sezon Leeds United'ın vazgeçilmezlerinden.

4-3-3 düzeniyle sahaya dizilen Leeds United'ta her iki kanatta da oynayabiliyor Gradel. Ancak genel yerinin sağ kanat olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca çift forvet oynayan takımlarda da rahatlıkla yardımcı forvet olarak oynayabilir.

Oldukça çabuk olması, birebirde rahat adam geçebilmesi ve gol yollarında her iki ayağını da kullanabilmesi onu öne çıkartan özelliklerden. Biraz fiziki zaafiyeti bulunuyor ancak bu zaafiyeti çabukluğuyla gidermeye çalışıyor. Tabii arada bir sapıttığı da olmuyor değil. Ancak bir Keita değil.

Taraftarlar tarafından da oldukça seviliyor. Kendisi adına yapılan bir tezahürat var ancak tam olarak anlayamadım. Onu çözünce buraya eklerim.

Gradel'in şu ana kadar ki istatistikleri (Bu sezona aittir)

31 Maç ( 28 Lig, 2 FA Cup, 1 League Cup ) 12 gol, 9 asist. Toplam Dakika: 2359

Video*


* Kendisiyle ilgili yapılmış en iyi video buydu açıkçası. Geçen sezona ait bir video. Umarım aklınızda biraz şekillenir nasıl bir oyuncu olduğu.