4 Mart 2011 Cuma

Pierre-Michel Lasogga

Tam İsmi: Pierre-Michel Lasogga

Uyruk: Almanya

Oynadığı Klüp: Hertha Berlin

Mevkii: Forvet

Doğum Tarihi: 15.12.1991

Boy: 1,89



Geçtiğimiz sezon küme düşen Hertha Berlin'in 2010-2011 sezonunun başında kadrosuna kattığı Lasogga, bu sezon gösterdiği performansla adeta parmak ısırtıyor.

Sezon başında bonservis bedeli ödenmeden Bayer Leverkusen'den transfer edilen 19 yaşındaki oyuncu, Bundesliga II'de lider olan Hertha Berlin'in en kilit oyuncularından biri konumunda. Forvette Kolombiyalı Adrian Ramos'un partneri olan Lasogga, etkili bitirici vuruşları, top saklama becerisi ve hava hakimiyetiyle ön plana çıkıyor.

Aslında Lasogga'nın böyle bir çıkış yakalaması bekleniyordu. Werder Bremen'in ve Bayer Leverkusen'in alt takımlarında oynarken, Almanya'da ikamet eden dostlarım kendisinden sıkça söz etmişti bana Açıkçası her iki takımdan da tek bir resmi maça dahi çıkamadan gönderilmesi bana oldukça ilginç gelmişti.

Lasogga'nın bir Mario Gomez olma olasılığını oldukça yüksek görüyorum. Kesinlikle o potansiyele sahip.

Bu sezona ait istatistikleri (Şu ana kadar)

21 Maç: 11 gol, 5 asist. Toplam dakika: 1400


2013 U-20 Dünya Kupası Türkiye'de

Bilindiği üzere Fifa, 2013 yılında düzenlenecek olan Dünya 20 Yaş Altı Turnuvasının ev sahipliğini Türkiye'ye verdi. Buna ülkemiz adına çok sevindik. Tabii bu turnuvanın ülkemizde düzenlenecek olması bizim açımızdan da oldukça sevindirici. Yüzlerce genç yeteneği yerinde izleme imkanına sahip olmak mutluluk verici. Tabii ki ölmeyip sağ kalmakta önemli.