15 Mart 2011 Salı

Andrea Consigli

Tam İsmi: Andrea Consigli

Uyruk: İtalya

Oynadığı Klüp: Atalanta Bergamo

Mevkii: Kaleci

Doğum Tarihi: 27.01.1987

Boy: 1,90

Ayak: Sağ





Bilenler bilir, blogda pek kaleci tanıtmadım şu zamana kadar. Çünkü benim kalecilerden beklentim, bir kalecide olması gereken bütün özelliklerden bir nebze barındırması yönündedir. Mesela bir kalecinin refleksleri çok iyidir; ancak topu oyuna sokmakta rezalettir. Veya birebirde mükemmeldir ancak yan topları zayıftır vs... Bu liste böyle uzar gider.

''Bir kalecinin sahip olması gereken bütün özelliklerden bir nebze bulunduran'' bir kaleci takıldı gözüme: İtalya Serie B takımlarından Atalanta forması giyen Andrea Consigli. Onun iyi bir kaleci olması zaten doğal karşılanabilecek bir durum. Çünkü kendisi - bana göre - kaleciler diyarının bağrından çıkan bir kaleci.

Reflekslerini, çevikliğini ve yan top hakimiyetini gayet iyi bulduğumu, diğer özelliklerinin de vasatın üzerinde olduğunu belirtmek isterim. ''Maç kurtar'' de, kurtarsın. Öyle bir kaleci. 24 yaşındayım demiyor; bağırıyor, çağırıyor, alkışlıyor, moral veriyor. Anlayacağınız arkadaşlarıyla saha içi iletişimi oldukça iyi ve özgüveni gayet yüksek.

Bu arada Atalanta'dan da bahsetmeden geçmeyelim. Geçtiğimiz sezonu Serie A'da 18. sırada tamamlayarak Serie B'ye düşen Atalanta, Consigli'nin muhteşem performansıyla beraber Serie A'ya yeniden yükselmeye oldukça yaklaşmış durumda. Ligin bitimine 11 hafta varken 60 puanla zirvede yer alıyorlar. Büyük bir aksilik olmazsa gelecek sezon tekrar Serie A'da izleyeceğiz Atalanta'yı.

İtalya Milli Takımı'nın formasını ilk kez 15 yaşında terleten Consigli'yi yakında A Milli Takım'da izlersek şaşırmayalım. Eğer Consigli bu gelişimini devam ettirirse, İtalyanlar Buffon'u aramazlar.