13 Mart 2011 Pazar

Güney Amerika Sudamericano 17 Yaş Altı Turnuvası



Güney Amerika Sudamericano 17 Yaş Altı Turnuvası bu gece oynanan iki karşılaşma ile başladı. Günün ilk maçında Ekvador ve Bolivya karşılaşırken ikinci maçta Arjantin ve Peru karşı karşıya geldi.

Ekvador, Bolivya karşısında etkili bir oyun sergilerken skoru da erken bulmanın rahatlığıyla güzel bir oyun ortaya koydu. İyi bir takım olduğunu ve iyi bir kadroya sahip olduğunu da ilk maçtan gösterdi. (Ekvador: 2-1 :Bolivya)

Bireysel performanslarıyla dikkat çeken isimlerin başında takımın 9 numarası ve santraforu Batioja geliyor. Güçlü fiziği, enerjik futbolu ve bitiriciliği ile iyi bir geleceğe göz kırpıyor. Şimdiden rahatlıkla “turnuvanın yıldız adaylarından” olduğunu söyleyebiliriz.

Batioja dışında partneri Kevin Mercado, sol bek Cristian Ramirez, sağ bek Cristofer Suarez ve orta saha oyuncuları Corozo ve Cevallos da performansıyla dikkat çektiler.

Attığı güzel golle geceye renk katan Robert Silva da Bolivya adına sivrilen nadir isimlerden biriydi.

Gecenin ikinci maçında Arjantin ve Peru karşı karşıya geldi. Maça golle başlayan Peru, golden birkaç dakika sonra kırmızı kartla bir oyuncusunu kaybetti. Oyun Arjantin’in kontrolünde olmasına rağmen 10 kişi mücadele eden Peru bir kontratak da golü bularak farkı ikiye çıkardı. Ancak oyuna ağırlığını iyice koyan Paredes önderliğindeki Arjantin skoru 2-2 ye getirmeyi bildi. Daha sonra Arjantin de 10 kişi kaldı. Buna rağmen oyunun kontrolünü bırakmayan Arjantin iki gol daha bularak karşılaşmadan 4-2 galip ayrılmayı bildi.

Karşılaşmada öne çıkan isimler Peru adına Alexander Ponce, Arjantin adına ise Leandro Paredes (Boca), Brian Ferreira (Vélez), Lucas Ocampo (River), Federico Andrada (River)’dı.