27 Şubat 2011 Pazar

Julian Koch

Tam İsmi: Julian Koch

Uyruk: Almanya

Oynadığı Klüp: MSV Duisburg

Mevkii: Sağ Bek - Stoper

Doğum Tarihi: 11.11.1990

Boy: 1,85

Ayak: Sağ





Dortmund altyapısının ürünü olan Julian Koch, kiralık olarak forma giydiği Duisburg'un en önemli oyuncularından biri. Henüz 20 yaşında olmasına rağmen lider kimliği ve savaşçı ruhuyla ön plana çıkan Koch'un ilerleyen yıllarda Alman Milli Takımının değişmezleri arasında yer alacağı konuşuluyor.

Pırpır bir bek olmamasına rağmen sağ kanadı oldukça etkili kullanıyor. Hız dezavantajını tekniği ve oyun zekasıyla kapattığını da eklemek gerek. Tacklingleri ve ortaları oldukça etkili. Savunma yönünün hücum yönüne göre daha gelişmiş olduğunu eklemekte fayda var. Zaman zaman stoper oynuyor ve oldukça başarılı oluyor.

Bir de oldukça istikrarlı bir oyuncu. Bu sezon yalnızca 2 maç kaçırdı. Kendisini Cuma akşamı bir kez daha izlemek için ekran karşısına geçtim ama nazarım değdi heralde. Daha 15. dakikada sakatlandı ve oyundan çıkmak zorunda kaldı. Neyse ki önemli bir problemi yokmuş.

Oyun stili olarak Arne Friedrich'e, tip olarak Stefan Kiessling'e benzetiyorum kendisini.

Sezon sonunda Dortmund'a geri dönecek olan Koch'un şampiyonluğa koşan kadroda kendisine yer bulup bulamayacağı merak konusu. Eğer Jürgen Klopp kendisini düşünmezse birçok Bundesliga kulübünün kendisine talip olacağına eminim.

Bu sezona ait istatistikleri (Şu ana kadar)

26 Maç: 3 gol 5 asist. Toplam dakika: 2265