25 Haziran 2011 Cumartesi

Pape Pate Diouf

Tam İsmi: Pape Pate Diouf

Uyruk: Senegal

Oynadığı Klüp: Molde

Mevkii: Kanat Forvet/Forvet

Doğum Tarihi: 04.04.1986

Boy: 1,86

Ayak: Sol






Geçen sezon ligden düşmenin eşiğine gelen Molde, 2011-2012 sezonun başında Ole Gunnar Solskjær'in gelişiyle adeta yeniden doğdu. Takım ilk haftalarda biraz bocalasa da, üst üste alınan galibiyetlerle 12. hafta sonunda ligin zirvesinde yer almayı başardılar. Sergilenen güzel futbolla ve alınan sonuçlarla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmış durumdalar.

Pape Pate Diouf, Solskjær'in sisteminin önemli bir parçası. Molde, sahaya 4-3-3 şeklinde yayılıyor. Diouf da ileri üçlünün solunda; zaman zaman da ortasında forma giyiyor. Güçlü fiziği, hızı, tekniği ve düzgün gol vuruşlarıyla tam bir kanat forvet oyuncusu. Biraz mental problemleri ve bencilliği olsa da, takımını sırtlayan isim olduğu su götürmez bir gerçek. Ayrıca savaşçı ve kolay kolay pes etmeyen bir oyuncu. Tipik Afrikalı bir oyuncu desek, yeridir.

Diouf ayrıca, bonservisi Manchester United'ta olan; ancak bu sezonu Blackburn'de kiralık olarak geçiren Mame Biram Diouf'un da abisi oluyor.

Diouf, ülkemizde 4 büyüklerde forma giyecek kapasite de olmasa bile, Anadolu takımlarımızın yıldız oyuncusu olabilecek yetenekte bir oyuncu. Piyasa değeri yaklaşık 1 Milyon €.

Bu sezona ait istatistikleri (Şu ana kadar)

Lig: 11 Maç; 8 gol, 1 asist.

Kupa: 1 Maç; 3 gol.

Toplam dakika: 1080.



Artur Sobiech

Tam İsmi: Artur Sobiech

Uyruk:  Polonya

Oynadığı Klüp: Polonya Varşova

Mevkii: Forvet

Doğum Tarihi: 12.06.1990

Boy: 1,84

Ayak: Sağ

Piyasa Değeri :  2-4 milyon €








Polonya futbolu son büyük turnuvalarda aldıkları başarısız sonuçlar yüzünden bir değişime gitmesi beklenebilir. Bu değişime giderken de kullanabilecekler epeyce yetenek var. Trabzonspor'da ki Polonya'lılar, Cracovia takımının genç yetenekleri ve tabi ki Arthur Sobiech.

Sobiech Ruch Chorzow takımında başladı profesyonel kariyerine, Chorzow ile profesyonel sözleşme imzalamadan öncede 2 yıl alt yapılarında oynadı. 2008-2009 sezonunda ilk A takım tecrübesini yaşadı ve Chorzow ile 20 maça çıkıp 2 gol attı. Ertesi sezonu yine Chorzow'da geçirdi ve bu sefer formanın gerçek sahibi oldu. 32 maça çıkıp 13 gol, 5 asistlik harika bir performans gösterdi ve artık bir kademe daha yukarı çıkmanın zamanı gelmişti. Polonya Varşova'ya transfer oldu ve daha takımdaki ilk sezonunda 2010-2011'de harika bir uyum gösterdi ve  10 gol, 9 asistlik bir performans sergiledi. Geldiği sezon takımının en golcü oyuncusu oldu. Bu iyi performanslar sayesinde Wolfsburg onun peşine düştü.

Sobiech'in her şeyden önce harika bir fiziği var. 1,84 boyu var ve ayaklarına çok hakim. O fiziğine rağmen gayet hızlıda. Saha görüşü çok iyi olan bir oyuncu ki buda asist rakamlarına yansıyor.