3 Şubat 2011 Perşembe

Gaziantepspor 3 - 2 Galatasaray


Öncelikle biz bu turu geçeriz. Her şeye rağmen kazanabilirdik de, ama olmadı.

Hagi'nin doğru çıkardığı 11'e rağmen, kötü zeminin etkisi, sahada oynayan oyuncuların 2 maç bile birarada oynamamaları, hücumdaki organizasyonlarımızı baltaladı. Tabii ki maçın hakemi Özgür Yankaya'nın yanlı kararları da bunda etkili oldu.

Neill ve Kewell'ın yorgunlukları da takımın hücum organizasyonlarını bariz şekilde etkiledi.

Hagi'nin Mustafa - Yekta değişikliği hariç yaptığı hamleleler doğruydu. Neill'in stoperlerin önünde oynaması tamamen Hagi'nin taktiksel anlayışına bağlı. Fakat Neill'ın yorgunluğu ve biraz da isteksizliği Neill'in o bölgede sırıtmasına yol açtı. Cana sezonun belki de en kötü maçını oynadı. Bunda stoper oynamasının etkisi ne derece bilinmez. Çünkü Arnavutluk Milli Takımıyla bayağa başarılı maçlar çıkarıyor.

Hagi'nin ileri üçlüsünde belli bir santrafor yok. Orta hücumcu, sağ ve sol hücumcuyla yer değişiyor. En azından bu maçlık böyleydi.

Stancu gecenin kahramanıdır Galatasaray adına. Hagi'yi tebrik etmek lazım. Şu ana kadar yapılan transferlerin hepsi, Hagi gitse bile bu takımda oynayabilecek kapasitedeki oyuncular.

Culio ve Yekta'nın kötü oynadığı doğrudur. Fakat yinelemekte fayda var, zemin gerçekten kötüydü. Bu da pas trafiğini acayip etkiledi. Öyle ki, Neill'in attığı paslar oyuncularımızın kaval kemiklerine falan gidiyordu. Zaten ikinci yarı iki takımda ortadan hücum etmeyi bıraktı. Mesela Antep bunu ikinci yarı iyi değerlendirdi. Baktılar zemin orta saha civarında kötü, kanatlara daha çok aktılar.

Rufay'da iyi kaleci. Yediğimiz gollerin üçünde de yapacağı pek bir şey yoktu. Onun dışında topu oyuna iyi sokması ve atikliği beni memnun etti.

Wagner'in ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu az çok Brezilya Ligi'ni takip edenler biliyordu zaten. Bugün yanıltmadı onu tanıyanları ve gayet iyi bir maç çıkardı.

Cenk Tosun'u da beğendim ama bana antipatik geldi biraz. O yüzden bayağa küfür yedi benden.

Sonuçta biz bu turu stadımızda geçeriz. Çünkü 1 aylık bir zaman dilimi var rövanşa kadar. Daha oturmuş bir takım olacağımız kesin. Ayrıca Arda, Pino, Çağlar dönecek. Baros tam hazır hale gelecek.

Dip Not: Çağlar umarım bir an önce iyileşir. Çünkü Hakan Balta'ya artık tahammülü kalmadı kimsenin. Adam günden güne eriyor. Hem bizlere hem kendisine yazık. Hagi'den bir ricam var: Hakan Balta ve Servet birarada oynamasın lütfen. Balta sürekli yerini kaybediyor sol tarafta, dönene kadar yıl geçiyor. Aynı şekilde Servet'te ağır bir oyuncu olduğu için kademeye girene kadar rakip oyuncu ceza sahasına sağ köşeden giriveriyor. Buna bir çare bulmak şart.

Ahmed Akaichi



Tam İsmi:
Ahmed Akaichi

Uyruk: Tunus

Oynadığı Klüp: Sahel

Mevkii: Forvet

Doğum Tarihi: 23.02.1989

Boy: 1,85

Kilo: N/A

Ayak: Sol

İnceleme:

Ülkesinin Etoile Sportive du Sahel takımının formasını giyen Akaichi, Tunus futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en büyük yeteneklerden biri olarak kabul ediliyor. Yüksek hava hakimiyeti ve etkili bitirici vuruşlarıyla, tam bir santrfor. Aslında merkezi bir santrfor olarak gözükse de kendi pozisyonunu kendi yaratabilme özelliğine de sahip. Yani iyi bir tekniği var. Stil olarak da Mido'ya benziyor.

Tunus Milli Takımı'nın formasını 5 kez sırtına geçiren Akaichi, 1 kez ağları havalandırdı.

Bu sezona ait istatistikleri:

13 maç 8 gol 1 asist. Toplam dakika: 1048

Video: