11 Ocak 2011 Salı

Ronaldinho Flamengo'da
















Aktif futbolcular arasında dünyanın en yetenekli oyuncusu, nam-ı diğer Ronnie, Brezilya Ligi'nde desteklediğim kulüp olan Flamengo'nun yolunu tutarak kendisine yakışanı yaptı ve para uğruna Avrupa'da sürünmeyerek futbolunu oynayıp mutlu olacağı ülkesine geri dönüş yaptı.

Flamengo taraftarları da haliyle mutlu. Zico'dan sonra ilk kez bu kadar heyecanlı olduklarını söylüyorlar forumlarda. Haklılıar da. Böyle bir oyuncu ayağınıza kolay kolay gelmez. Hele de 30 yaşındaysa.

Ronnie'yi hep bu maçla hatırlamak istiyorum. Luxemburgo'nun yüzündeki çaresizliğe lütfen dikkat :) (0.24)



Pathou Mulota Kabangu



Tam İsmi:
Pathou Mulota Kabangu

Uyruk: Kongo

Oynadığı Kulüp: TP Mazembe

Oynadığı Mevkii: Forvet

Doğum Tarihi: 31.12.1985

Boy: 1,78

Ayak: N/A




İnceleme:

Emenike, Makukula derken ligimizde siyahi forvet modası tekrar canlandı Amokachi'den sonra... Aslında bizim takımında böyle bir oyuncuya ihtiyacı yok değil. Bu yüzden Emenike'nin peşinede düştüler ama Karabükspor öyle birşey istemiş olacak ki, o gün bugündür Emenike kelimesi duymuyoruz kimselerden.

Ancak bu tarz oyunculardan bulmak çok zor değil. Daha uygun maliyetlerle, daha yetenekli isimler bulmak için çok fazla araştırma yapmamıza gerek kalmadı. Uluslararası Kulüpler Şampiyonası imdadımıza yetişti. Kupada İnter’le beraber final oynayan Mazembe’nin forvetleri Pathou Mulota Kabangu (24) ve Alain Djoko Kaluyituka (27) turnuva da epey etkili oldular.

Bizim önerimiz daha genç olması ve fizik olarak daha kuvvetli olması hasebiyle Pathou Mulota Kabangu… Kabangu fiziğini iyi kullanan, aynı oranda ayaklarına da hakim bir oyuncu. Transferi halinde rakip defans ikililerinden onu pasifize edecek bir ikili benim aklıma gelmiyor ligimizde. Çok faydalı olacağını düşündüğüm bir isim ve Afrika’dan oyuncu getirmek pek maliyetli olmuyor açıkçası…

Guyon Fernandez


Tam İsmi: Guyon Fernandez

Uyruk: Hollanda

Oynadığı Kulüp: Excelsior Rotterdam

Oynadığı Mevkii: Forvet

Doğum Tarihi: 18.04.1986

Boy: 1,84

Ayak: İkiside



İnceleme:

Ligimizde güçsüz oyuncuların ayakta kalamadığını onlarca milyon euroları çöpe attıktan sonra anladık artık. Makukula, Emenike, Niang derken moda hızla yayılıyor. Lacina Traore, Garra Dembele, Bony Wilfried kulüplerimizin radarına giren yeni isimler.

Ancak bu isimlerin transferleri biraz masraflı olacak kulüplerimiz için. Çünkü peşlerine başka kulüpleri de takmayı başardı bu isimler son sezonlarındaki harika formları ile. Bizim önerimiz biraz daha gölgede kalmış bir isim. Guyon Fernandez. Uygun bonservis bedeli sözleşmesinin bu yaz bitecek olması sebebiyle komik rakamlara düşsede o Excelcior'un herşeyi.

Tarz olarak Emenike'ye daha yakın. Ancak o kadar skorer bir isim değil. Ama aşırı yıpratıcı bir oyuncu. Onun tek başına rakip defansı perişan ettiğini düşününce orta sahadan çıkarılacak hızlı isimlerle gole gitmek hiçte zor olmayacaktır.

Kesinlikle ligimiz için biçilmiş kaftan olduğunu düşündüğüm Fernandez, düşük maliyetiyle Anadolu kulüplerine göz kırpıyor.

Yıllarca bedavadan bu ligden para kazanan Herve Tum'u düşününce keşke Abdullah Avcı'nın elinde Guyon Fernandez gibi bir isim olsaydı diyorum içimden...

Danilinho














Tam İsmi:
Danilo Verón

Uyruk: Brezilya

Oynadığı Kulüp: Tigres

Oynadığı Mevkii: Ofansif Orta Saha/Forvet

Doğum Tarihi:
11.03.1987

Boy:
1,64

Ayak:
İkiside


İnceleme:

Bana göre Jaguares'in her şeyi. Fenerbahçe için Alex neyse o. Ancak Alex’in biraz daha fazla koşanı. Takımının bütün pozisyonlarının içerisinde neredeyse.

Aslında ona bir mevki biçmek yanlış olur. Hem inisiyatif alıp oyunu yönlendirecek yeteneğe, hem de bizzat pozisyonlara girerek skora katkı yapacak bitiriciliğe sahip bir isim.

Galatasaray’da Hagi’den sonra gelen her ismin onunla kıyaslanmasının da etkisiyle bir türlü istenilen verimin alınamadığı yaratıcı orta saha oyuncusu ihtiyacını karşılayabilecek potansiyele sahip.

Ayrıca Lincoln, Elano, Misimovic gibi pahalı denemelerden sonra 2011 yazında bitecek sözleşmesi ile gayet ekonomik de bir seçim. Henüz 23 yaşında olduğu bilgisini de ekleyerek kaçırılmaması gerektiğini yineleyelim.

* Birkaç hafta önce Tigres’e transfer oldu. Ve ilk maçında etkili oyunuyla golünü attı.