25 Temmuz 2011 Pazartesi

Ülkeler Farklı Olsa da Gönüller Bir


Bu yaz gerçekleştirmeyi planladığım bir Almanya ziyareti vardı. Orada memleketim Edirne'den tanıdığım ve sıkı dostum olan Uğur Erdoğan kardeşimi ziyaret edecek ve bir hafta kadar kalacaktım. Ancak belli başlı sebepler yüzünden bu düşüncemi gerçekleştiremedim.

Kendisi, orada futbol oynayan gurbetçilerimizi yakından takip ediyor. Trajik de bir hikayesi var. Henüz 14 yaşındayken, Mönchengladbach formasıyla çıktığı bir alt kategori maçında ayağı kırılınca, ailesi tarafından bir kez daha futbola dönmesine izin verilmedi. Futbol oynamak da onun içinde hep bir ukde olarak kaldı. Bu özlemini, futbolu seven herkes gibi halı sahada gidermeye çalışsa da daha farklı şeylere yönelmek istedi. Hafta sonları -daha önce de değindiğim gibi- gurbetçi genç arkadaşlarımızı, yaptıkları maçlarda ve antrenmanlarda takip etmeye çalışıyor.

Benim genç oyuncuları takip etmekte ne kadar hevesli olduğumu biliyor. Bana bir liste sunarak, takip ettiği bu genç arkadaşlarımızı okuyucularımıza daha yakından tanıtmamı istedi. Ben de teklifi severek kabul ettim tabii ki.

İşte dostum Uğur'un gözüne kestirdiği arkadaşlarımız:

Tam İsmi: Ensar Baykan

Uyruk: Almanya/Türkiye

Oynadığı Klüp: Borussia Dortmund

Mevkii: Ofansif Orta Saha/Sağ Kanat

Doğum Tarihi: 22.01.1992

Boy: 1,67

Ayak: Sağ





Borussia Dortmund alt yapısında yetişen Ensar, iki yıllık bir Arminia Bielefeld macerasından sonra bu sezon yetiştiği kulübe geri döndü. Daha çok forvetin arkasında, oyun kurucu rolü üstlenen Ensar, çabukluğu, tekniği, dribbling kabiliyeti, yüksek oyun görüşü ve ince paslarıyla ön plana çıkıyor. Ensar, Türkiye U18 Milli Takımının formasını 5 kez terletti.

Tam İsmi: Bertül Kocabaş

Uyruk: Almanya/Türkiye

Oynadığı Klüp: Hamburg

Mevkii: Forvet

Doğum Tarihi: 15.02.1992

Boy: 1,71

Ayak: Sağ





Ailesinin kökenleri Karabük'ün Yenice ilçesini uzanan Bertül, Rot Weiss Ahlen'in alt yapısından yetişti. Hücumun hemen hemen her bölgesinde görev yapan Bertül, sürati adam eksiltme kabiliyeti ve golcülüğüyle ön plana çıkıyor.

Geçtiğimiz sezon Hamburg'a transfer olan oyuncu, kulüplerin genç takımlarının mücadele ettiği kuzey liglerinde gösterdiği başarıyla adından söz ettirmeyi başardı. Hamburg formasıyla 17 maça çıktı, 9 gol attı.

Tam İsmi: Fatih Şanlı

Uyruk: Almanya/Türkiye

Oynadığı Klüp: Köln

Mevkii: Kanat Forvet/Forvet

Doğum Tarihi: 23.02.1992

Boy: 1,78

Ayak: Sağ





Köln forması giyen Fatih, ideal bir kanat forvet oyuncusu. Dribbling yeteneğiyle güçlü fiziğini harmanlayınca durdurulması güç bir oyuncu oluyor. Bu sezon 17 maça çıkan Fatih, 8 gol kaydetti.

Tam İsmi: Berkan Tugay Karadeniz

Uyruk: Almanya/Türkiye

Oynadığı Klüp: Köln

Mevkii: Ofansif Orta Saha - Sol, Orta

Doğum Tarihi: 10.02.1992

Boy: 1,75

Ayak: Sol





Köln'de doğup büyüyen Berkan raket gibi sol ayağıyla izleyenleri kendisine hayran bırakıyor. Daha çok sol kanatta görev yapan oyuncu duran toplardaki becerisi, oyun zekası ve nokta pas diye tabir edilen gol paslarıyla ön plana çıkıyor.

Geçtiğimiz sezon 22 maça çıkan oyuncu 4 gol 8 asist ile oynadı.

Tam İsmi: Rıdvan Çakır

Uyruk: Almanya/Türkiye

Oynadığı Klüp: Hertha Berlin

Mevkii: Orta Saha

Doğum Tarihi: 26.01.1994

Boy: 1,77

Ayak: İkiside




Henüz 17 yaşında olan Rıdvan forma giydiği mevkiinin hakkını veren isimlerden biri. Oyunun iki yönünü de başarıyla oynayan oyuncu dinamizmi, sertliği, uzaktan şutları ve yüksek oyun görüşüyle tam bir dinamo. İlk haftalarda oyuna daha çok sonradan girse de, özellikle son maçlarda daha çok ilk 11'de yer almaya başladı.

Hertha formasını 15 kez sırtına geçiren Rıdvan, 4 gol kaydetti.

Arkadaşımın bana verdiği listeden yalnızca 5 oyuncuyu tanıttım şimdilik. Daha tanıtılması gereken 10'a yakın oyuncu var. İlerleyen dönemlerde de bu oyuncuların bilgilerini yazmayı planlıyorum.