20 Ocak 2011 Perşembe

Güney Amerika 20 Yaş Altı Turnuvası (Sudamericano) Günlükleri [3. Gün]



Sudamericano U20'de 3. gün geride kaldı. Dün gece oynanan maçlarda Arjantin zayıf rakibi Peru'yu 2-1 ile geçerken, Venezuela ve Uruguay 1-1 berabere kaldı.

Arjantin - Peru maçında dikkatimi çeken 2 futbolcu oldu. Bu iki futbolcu da Arjantin U20 takımının birer parçası.


İlk isim Leonel Galeano. Bu ismi birçok Football Manager oyuncusu bilecektir. Kendisini 3. kez canlı izleme fırsatını buldum ve gayet başarılı buldum. Hamle yaparken ki zamanlamaları çok iyi. Markaj yeteneği de üst düzeyde. Peru'nun santrforu Carrillo'ya top aldırmadı diyebilirim. 1-2 sene içerisinde kendisini çok farklı yerlerde görebiliriz.


İkinci isim Michael Hoyos. Kaliforniya doğumlu 19 yaşında ki oyuncu top tekniği ve attığı şık paslarıyla ön plana çıktı. Orta sahada oyunun iki yönünü oynamaya çalışan oyuncu çevik bir oyuncu fakat biraz fiziki zaafları var. İleride bu açıklarını kapatacaktır. U20 takımının 10 numarası olan Hoyos, çok canlar yakabilecek kalitede bir oyuncu.

Venezuela - Uruguay maçında ise dikkat çeken üç oyuncu vardı.


Bu isimlerden ilki Adrian Luna. Sağ kanatta ve forvette görev yapabilen genç isim, Uruguay'ın gole en yakın isimlerinden biri. İyi bir tekniğe ve hıza sahip olan oyuncu Venezuela savunmasını bayağa yıprattı.


İkinci isim Federico Martin Rodriguez. Açıkçası kendisi en beğendiğim isim oldu. Tam bir merkezi forvet oyuncusu. Hava hakimiyeti çok yüksek neredeyse her topu indirdi. Ayrıca Uruguay'ın tek golünü kaydeden isimdi. Bu sezon Penarol formasıyla 15 maçta 10 gol atmış. Henüz 19 yaşında. İlerisi için büyük umut vadediyor.


1,64'lük boyuyla ele avuca sığmayan Orozco, U20 takımının 10 numarası ve kaptanı. Oldukça çevik bir oyuncu olan Orozco harika bir tekniğe ve sol ayağa sahip. Oyun stili olarak Alex - Diego Buonanotte karışımı bir yapısı var. Alex kadar inceci, Buo kadar çevik. Bu sezon takımı Zulia ile çıktığı 15 maçta 8 kere fileleri havalandırmış.

Dün gecenin dikkat çekenleri bu isimlerdi. Bakalım bu akşam Bolivya - Paraguay ve Kolombiya - Brezilya maçlarında hangi isimler ön plana çıkacak? Bekleyip göreceğiz.