6 Ocak 2011 Perşembe

Tom Cairney





















Tam İsmi: Thomas Cairney

Uyruk: İskoçya/İngiltere

Oynadığı Kulüp: Hull City

Oynadığı Mevkii: Merkezi orta saha

Doğum Tarihi: 20.01.1991

Boy: 1,83

Kilo: N/A

Ayak: Sol


İnceleme


''Box to box'' kavramı denince akla hemen İngiltere gelir. Zaten bu kavramın anavatanı İngiltere'dir.Günümüz futbolunda büyük önem taşıyan box to box tipindeki oyuncular, (Yani hem kendi yarı sahasında hem de rakip yarı sahada hemen hemen aynı etkinliği gösterebilen oyuncu tipi) takımlarının kilit isimleridir. Nitekim maçlar artık orta sahada kazanılıyor. Orta sahası rakibine oranla daha efektif olan takımlar zorlu maratonlarda bir adım öne çıkıyor.

Lafı dolandırmadan oyuncumuzu kısaca tanıtmaya çalışalım. Futbola Leeds United altyapısında ofansif orta saha oyuncusu olarak başlayan oyuncu, ilerleyen yıllarda kendisini biraz daha geriye çekerek orta sahanın merkezinde görev yapmaya başladı. Geçen sezon Hull City ile yaklaşık 10 maça çıkan Cairney, kazandığı deneyimle bu sezon takımının kilit isimlerinden biri haline geldi.Oldukça teknik ve zeki bir futbolcu olan Cairney, Hull City'nin orta sahadaki pas organizasyonlarını yöneten isim konumunda. Öldürücü pasları,mükemmel sol ayağı ve kaleye çektiği etkili şutlarıyla ön plana çıkan Cairney'nin her genç oyuncuda olduğu gibi eksiklikleri bulunuyor. Oyun içindeki sertliğini ve temposunu bir üst seviyeye taşıması,yani vitesi yükseltmesi lazım. Bunların haricinde bir merkezi orta saha oyuncusu olarak iyi savunma yapması gerekir. Savunma konusunda biraz sıkıntıları bulunuyor. Büyük ihtimal bu eksiklikleride kariyerine ofansif orta saha oyuncusu olarak başlamasından kaynaklanıyor. Bu eksikliklerini maç tecrübesi arttıkça giderecektir.

İskoçya 19 ve 21 yaşaltı takımlarınında formasını giyen Cairney'nin piyasa değeri 750.000 € (Transfermarkt.de değeridir)

Bu sezona ait istatistikleri:

17 maç 1 gol 3 asist. Toplam dakika: 1353


''DraCulio''