14 Haziran 2011 Salı

Nicolás Peñailillo

Tam İsmi: Nicolas İgnacio Penailillo Acuna

Uyruk:  Şili

Oynadığı Klüp: Everton de Vina del Mar/Zenit

Mevkii: Sol bek-sol orta saha-libero

Doğum Tarihi: 03.08.1991

Boy: 1,76


Ayak: Sol


Piyasa Değeri : 500 bin €







Şili futbolu 2010 dünya kupasında ki performansıyla yeniden dikkatleri üzerine çekti. Alexis Sanchez başta olmak üzere bir çok yetenekleri olduğunu gösterdiler. Beausejour, Medel, Ponce gibi Şili'nin yetenekler Avrupa'ya açıldı.

Gelecekleri içinde belki yeni Sanchez olur, belki biraz daha onun gerisinde kalır ama adından söz ettirecek ve şimdiden ülke dışına çıkmış bir oyuncu var; Nicolas Panailillo.

91 doğumlu oyuncu daha 2009 yılında ilk A takım deneyimini yaşamış. Everton de Vina del Mar takımında 25 maça çıkıp 1 gol atıp, 2 asist yapmış. Bu performans ona bu sezon için Zenit'in kapılarını açmış. 31 Ağustos 2011'den geçerli olmak üzere 1 yıllığına kiraladı onu Zenit.

1.76 boyunda ve hem sol bek, hem orta sahanın solunda, hem de libero olarak görev alabiliyor Nicolas. 1.76 boyunda ve adam geçmekte çok rahat Kendisine Cristiano Ronaldo'yu örnek alıyormuş, ama şunu söylemeliyim daha ince bir yapısı ve buda onun daha rahat adam geçmesini sağlıyor. Toplan hızlanan bir yapısı var. Duran toplara da çok hakim.