28 Şubat 2011 Pazartesi

Manuel Lanzini


Manuel Lanzini

Takımı: River Plate

Yaş: 18

Boyut: 1,69

Uyruk: Arjantin - Italya

Pozisyon: Ofansif Orta Saha - Forvet

Ayak: Sağ










Diego Buonanotte'yi Malaga'ya sattıktan sonra Lanzini'yi as kadroya yerleştien River Plate'in oldukça akıllıca bir hamle yaptığını söylemek mümkün. Zirâ Manuel Lanzini son derece yetenekli ve oyun zekası yüksek olan bir futbolcu. Son olarak Independiente maçında Lamela ile birlikte ortalığı kasıp kavurdular. 

Oyunundan biraz daha bahsetmek gerekirse, sık sık ileri çıktığını ve gol aradığını, ceza sahasına sarkmaya çalıştığını söyleyebilirim. Pasör özelliği olan ve öldürücü paslar da atabilen; lâkin klasik on numaraların aksine, günümüz 10 numaralarını daha çok andıran bir stile sahip. Henüz çok genç olmasının verdiği etkiyle sahada bazen kaybolabiliyor. Topsuz oyun bilgisi mutlaka geliştirilmeli. Aynı zamanda fiziği de. Yere sağlam  basıyor ancak ikili mücadelelerde biraz daha ayakta kalabilmesi önemli.

Lamela ve Funes Mori isimleri piyasayı oldukça meşgul ettikleri ve çok göz önünde oldukları için transferi biraz daha kolay görünüyor. Yine çok ufak rakamlara gerçekleşmeyecektir ama onlar gibi imkansız da değil bana göre.

Patricio Julián Rodríguez


Patricio Julián Rodríguez

Takımı: İndependiente

Yaş: 20

Boyut: 1,71

Uyruk: Arjantin

Pozisyon: Ofansif Orta Saha

Ayak: Sağ






Daha önce de birkaç kez izlemiştim ancak dün İndependiente - River Plate maçında Lanzini, Lamela ve onu izlerken mest oldum. River'a karşı tek başına takımını ayakta tuttu. Tekniği üst düzey, oyunu yönlendirme becerisi üst düzey, şutları gayet iyi. Ve yaşı henüz 20.

Aslında çok fazla anlatmaya gerek yok. Bu yaşta İndependiente'nin 10 numaralı formasını kapmak kolay iş olmasa gerek. Çok iyi bir oyuncu.

Maliyeti hakkında ne desem yalan olur. Çünkü yaşı çok genç. Takımının herşeyi. 10 numarayı kapmış. Ucuz olmayacaktır bonservisi. Ama çok büyük katkı vereceği ve verdiğinizden ok daha fazlasına satabileceğiniz bir oyuncu.

Martín Iván Bravo


Martín Iván Bravo

Takımı: UNAM Pumas

Yaş: 24

Boyut: 1,65

Uyruk: Arjantin

Pozisyon: Forvet - Ofansif Orta Saha

Ayak: Sol






Çok hareketli, tekniği gayet iyi, oyun tarzı Necati'ye benziyor ancak ondan daha hızlı bir oyuncu. Kuvvetli ve fiziğine göre tekniği de oldukça iyi. Adam eksiltebilen, iyi şutlar çıkaran, akıllı bir adam. Yaşı henüz 24. Bana göre 4-3-3'ün kanat forveti olabilecek tarzda bir oyuncu. Böyle bir isim kadromuza katılırsa en azından Stancu da sağda solda harap olmaktan kurtulur.

Maliyetinin çok yüksek olacağını sanmıyorum. Barrera gibi Dünya Kupasında harikalar yaratan bir oyuncunun 4,5 M euroya EPl ye transfer olduğunu düşünürsek, 2 milyon gibi bir rakama transferinin gerçekleştirilebileceğini düşünüyorum.