17 Şubat 2011 Perşembe

Büyük Patlama'nın Kelime Karşılığı: Adel Taarabt


Hani bazı oyuncular vardır çok yeteneklidir fakat kendisinden beklenen patlamayı bir türlü gerçekleştiremez. Mesela Giovani Dos Santos böyle bir adamdır. Ha oldu, ha olacak artık kendini bulacak derken birçok oyuncu futbol sahnesinden silinir gider.

Taarabt'ın da akıbetinin bu yönde olacağını bir an için düşünmedim değil. Fakat Tottenham'ın genç oyuncu öğütme kulübü olduğunu bildiğimden (bkz. Chris Gunter, Dos Santos, Tomas Pekhart ) Taarabt için beklemeye karar verdim. Çünkü bu adamın yeteneklerinden hiç kimsenin şüphesi olmadığını biliyordum.

İşin ilginç yanı ise az önce parantez içinde adı geçen Chris Gunter ve Tomas Pekhart bu sezon döktürüyor. Acaba Redknapp bu oyuncuları bu kadar erken gözden çıkardığı için hayıflanıyor mudur?



Taarabt'a geri dönecek olursak, geçen sezon yakaladığı çıkışı bu sezon adeta patlamaya dönüştürdü. Önce takımın kaptanlığına getirildi, daha sonra takımın saha içindeki liderliğini eline aldı. Üstelik bu oyuncu henüz 21 yaşında. Bu sezon QPR formasıyla çıktığı 31 maçta 14 gol attı, 16 golün de hazırlayıcısı oldu. Gerisini siz düşünün.

Kendisine '' Yeni Zidane '' denilmesini başlarda abartı buluyordum, doğrudur. Fakat bu sezon oynadığı futbolla bu yakıştırmaya layık olmaya başladığını gösteriyor. Ama Fransa Milli Takımı için tren kaçtı. Çünkü Taarabt Fas Milli Takımı'nın vazgeçilmezlerinden.

Bu arada satır arasına ufak bir not sıkıştıralım: Fas futbolundaki yükselişe de daha sonra değineceğimi twitter hesabımda belirtmiştim, yineliyorum. Yazı gittikçe uzadı. Fakat rötarlıda olsa bu analizi bloga koyacağım.

Wálter Chalá - Rubin Kazan


Güney Amerika 20 Yaşaltı Turnuvasındaki performansıyla sivrilen, maç yazılarında da ismini andığımız oyunculardan Wálter Chalá sadece 750 bin euro bedelle Rubin Kazan'a transfer oldu.

Orozco'nun Wolfsburg'a, İturbe'nin Porto'ya transferinden sonra Chala'nın transferleriyle turnuvanın yıldızları teker teker Avrupa'nın yolunu tutuyor. Daha önce burada yazılarını yazdığımız oyunculardan Carrillo ve Bazan'da takımlarıyla çıktıkları turnuva sonrası ilk maçta golle buluşmayı başardılar. Yakın zamanda birçok ismin daha Avrupa'ya transferi muhtemel. Umarız bu isimlerden birkaçının yolu da bu taraflara düşer.