14 Ocak 2011 Cuma

Macnelly Torres


Tam İsmi: Macnelly Torres

Uyruk: Kolombiya

Oynadığı Kulüp: Colo Colo

Oynadığı Mevkii: Ofansif Orta Saha (Orta)

Doğum Tarihi: 05.04.1984

Boy: 1,75

Kilo: N/A

Ayak: Sağ

İnceleme:

Galatasaray’da Culio ve Cana’nın yanında görmek isteyeceğim ilk isimlerden biri. Kuvvetli fiziği ve harika bileği sayesinde her takımın orta sahasında görmek isteyeceği bir isim. Cana – Culio – Torres’li bir orta saha hem fizik, hem de teknik açıdan ligimiz standartlarının çok üstünde olacaktır.

Orta sahanın ortasında oyun kurucu olarak oynuyor. İğne deliğinden geçirircesine attığı paslar ve güçlü fiziğiyle takımını orta sahada oldukça rahatlatıyor. Baros ve Pino gibi oyunculara sahip takımımızda çok iş yapacağını tahmin etmek çok zor değil.

Yaşı 26. Colo Colo’da da Milli Takımda da 10 numarayı giyiyor. Fiziksiz, kolay devrilen ve ruhsuz oyunculardan sıkılan taraftara ilaç olacak bir oyuncu.

Yacine Brahimi


Tam İsmi: Yacine Brahimi

Uyruk: Fransa / Cezayir

Oynadığı Kulüp: Rennes

Oynadığı Mevkii: Ofansif Orta Saha (Sol)

Doğum Tarihi: 08.02.1990

Boy: 1,72

Kilo: N/A

Ayak: Sağ


İnceleme:

Onu U-17 maçlarında görmüştüm ilk defa. Zaten hemen dikkat çekiyor. Yüksek tekniği ile. Potansiyeli çok yüksek bir oyuncu. Genelde orta sahada oyunu yönlendiren oyuncu o oluyor. Bazen de sol kanatta değerlendiriyordu hocası. Ta o zamanlardan iç geçirmiştim. Aynı Aliyev de olduğu gibi. Onu dillendirmemenin pişmanlığıyla Yacine Brahimi'nin yazısını yazmak istedim. Çok geç olmadan.

Oyunu yönlendirme, top tekniği üst düzeyde. Fizik olarak zayıf görünmesine rağmen ikili mücadelelerde kolay yıkılmayan bir oyuncu. Özellikle kanatta oynadığı maçlarda rakipler onu durduramıyor. Göbekte oynadığı zamanlarda ise top adeta ayağına yapışıyor. Rakiplerini çok rahat geçiyor. Ve isabetli pas tercihlerine sahip.

Şuan ki durumundan ziyade yüksek potansiyeli sebebiyle önerdiğim bir oyuncu Brahimi. Birkaç yıla kadar adından daha çok söz ettireceğini düşünüyorum. Fizik açıdan biraz daha kuvvetlendiği an Lyon'un yolunu tutması işten bile değil.

Francisco Acuña


Tam İsmi: Francisco Acuña

Uyruk: Meksika

Oynadığı Kulüp: Tigres

Oynadığı Mevkii: Ofansif Orta Saha (Sağ)

Doğum Tarihi: 19.01.1988

Boy: 1,67

Kilo: N/A

Ayak: Sağ


İnceleme:

Miroslav Stoch'u kaçırdığına üzülen taraftarlar için güzel bir öneri. Bileklerine hakim ve hızlı bir oyuncu. Sağ kanadı çok etkili kullanıyor. Takımını hızla atağa kaldırıyor. Boyu kısa ama fizik açısından rakiplerinden geri kalmıyor. Bu onun için bir dezavantajdan ziyade adam geçmede avantaj yaratıyor. Stoch’dan tek eksik tarafı çok fazla şutör olmaması.

Yaşının 22 olduğunu ve 3. sezonunu tamamladığı takımının en önemli oyuncularından biri olduğunu da hatırlatalım.

Değeri 500,000 Euro yani çok makul. Bir sezonda değerini en az ona katlayacağını söylemek abartı olmaz.