11 Haziran 2011 Cumartesi

Radosav Petroviç

Tam İsmi: Radosav Petroviç 

Uyruk:  Sırbistan

Oynadığı Klüp: Partizan 

Mevkii: Defansif orta saha

Doğum Tarihi: 08.03.1989

Boy: 1,93


Ayak : Sağ


Piyasa Değeri : 3 milyon €.




Yugoslavya ekolü bir zamanlara damgasını vurmuştur. Daha sonrasında dağılan ülkeler futbol takımlarını için bir süre düzen tutturamamışlardır. Sırbistan, Rusya yeni yeni iyi kuşaklar yakalamaya başladılar. Bende ülkemiz futbol takımları için İsviçreli oyuncuların, Sırpların, Hırvatların, Arnavutların uyum sorununun daha az olacağını takımı katkılarının ve uyumlarının daha iyi olacağını düşünmüşümdür.

Sırbistan pazarı ise tam bir bolluk benim için. Hırvatistan la birlikte oyuncu bulma cenneti gibi. Geçen sene Galatasaray'a Prekazi'nin önerdiği oyuncular vardı ancak Galatasaray bunlarla pek ilgilenmedi. Şimdi birde bir önerelim. Ama tabi ki sadece Galatasaray'a değil bütün kulüplere.

Radosav Petroviç; Partizan takımının 22 yaşındaki defansif orta saha oyuncusu. Sırbistan için sadece u21 takımında oynarken Radomir Antiç onu 2010 dünya kupası kadrosuna çağırdı ve ilk büyük deneyimini yaşadı Petroviç. Daha 17 yaşında alt yapı eğitimini aldığı Jedintsvo takımında başladı kariyerine. Burada ki başarılı bir sezonda Obrenovac'a transfer oldu. Yine başarılı bir sezonun ardından 2008'de bir basamak daha atlayarak Partizan'a transfer oldu.

Petroviç 1.93 boyunda ve gerçekten orta sahada büyük bir güç. Bu fiziksel gücüne rağmen oyunu çift yönlü oynayabiliyor. Uzun boyu sayesinde hava toplarında da çok etkili. Uzun boyu ve 83 kilosuyla ağır bir oyuncu olsa da teknik kapasitesi çok iyi. Takımın orta sahada ki lideri.

Bu sezon ise takımı ile 49 maça çıkıp 9 gol atıp, 7 asist yapmış ve bunu defansif bir orta saha yapıyor.
Bir önce ki sezon ise yine 43 maçta 8 gol atıp, 3 asist yapmış.

Bu oyuncuyu alan çok büyük iş yapmış olur.