8 Ocak 2011 Cumartesi

Hakkımızda

Takımını sevdiği birçok şeyin önüne koymuş, kendini takımına bir şeyler katmaya adamış, sarı-kırmızı renklere karşılık beklemeden bağlanmış gençleriz.

Heyecanlıyız,

Gençliğin verdiği enerji ve heyecanı takımı için çalışmaya adamış arma sevdalılarıyız.

Vefakârız,

Galatasaray için çırpınan adsız kahramanları, sözü edilmeyenleri, emekleri görmezden gelinenleri hatırlatmak için varız.

Cefakârız,

Bütün aksiliklere, beceriksizliklere, gelmeyen başarılara rağmen armanın peşindeyiz.

Saygılıyız,

Değerlere, Galatasaray’a, Galatasaraylılığa, kültürümüze, geçmişimize, emek verenlere, değer bilenlere bağlıyız.

Muhalifiz,

İş bilmez yöneticilere, armanın kıymetini bilmeyenlere, ruhsuz oyunculara, güdümlü taraftarlara karşıyız.

Açığız,

Armaya gönül verenlere, düzene itirazı olanlara, söyleyecek sözü olan herkese…

Santiago Damian Garcia


Tam İsmi: Santiago Damian Garcia

Uyruk: Uruguay

Oynadığı Kulüp: Nacional

Oynadığı Mevkii: Forvet

Doğum Tarihi: 14.09.1990

Boy: 1,81

Kilo: N/A

Ayak: Sağ




İnceleme:

Baros’un geçmek bilmez sakatlığı sonrasında elzem haline gelen forvet transferi, çok konuşulmasına rağmen hala gerçekleşmedi. Baros gibi ileride tek adam oynayabilecek, bire birde rakibini geçerek kaleye inebilecek, rakip savunma oyuncularını oyalayacak, genç bir isim aranıyor. Ancak Avrupa piyasasında bu tarz genç oyuncuların bonservisleri için çift haneli rakamlar konuşuluyor.

Bu nedenle sadece 1-2 M Euro civarında bir rakama bitirilebilecek ve fiyatını sadece bir sezon sonra çift haneli rakamlara yükseltebilecek genç bir yetenek öneriyoruz. Santiago Damian Garcia.

Santiago Damian Garcia. Henüz 20 yaşında olmasına rağmen Nacional takımının en değerli isimlerinden biri olmuş bir yetenek. Lakabı 'El Murro' yani 'Küçük Çocuk'. Bunun nedeni ise bir sene önce takımın altyapısına katılmasına rağmen hemen A Takıma yükselerek genç yaşına rağmen şans bulması. Yeteneği Milli Takım kurmaylarının da dikkatini çekti. Ve L'Arcadia Turnuvasına katılacak Uruguay U-20 takımının kadrosuna davet edildi. Turnuvada da yeteneklerini sergileyen genç oyuncu takımının turnuvayı 3. bitirmesinde büyük rol oynadı.

Asıl mevkii Forvet - Forvet Arkası olan oyuncu kendisini bir 'takım oyuncusu' olarak tanımlıyor. Zaten onu izlediğinde bu tanımın ne kadar doğru olduğuna siz de kanaat getiriyorsunuz. Güçlü fiziğini mücadeleci yapısı, hızı ve tekniğiyle birleştiren genç oyuncu sık sık orta alana gelerek arkadaşlarına yardım ediyor. Onlardan aldığı topları ise üstün tekniği sayesinde kolayca üçüncü bölgeye taşıyarak çok sayıda asiste de imza atıyor.

Transferi halinde uzun yıllar yararlanabileceğimiz bir oyuncu olan Garcia, bu sezon 15 maçta yakaladığı 15 gol 3 asistlik istatistikle de izleyenleri kendine hayran bıraktı.

Fábio Deivson Lopes Maciel


Tam İsmi: Fábio Deivson Lopes Maciel

Uyruk: Brezilya

Oynadığı Kulüp: Cruzeiro

Oynadığı Mevkii: Kaleci

Doğum Tarihi: 30.09.1980

Boy: 1,90

Ayak: İkiside




İnceleme:

Bir takımın başarılı olması için ne gerekir diye kime sorsanız takım iskeletinden başlar anlatmaya. Önce takımın iskeleti kurulur. Daha sonra ise bu iskeletin üzerine yeni takım inşa edilir. Ve takımın ne ölçüde başarılı olacağı da çoğunlukla iskeleti oluşturan oyuncuların kalite ve form durumları ile doğrudan bağlantılıdır.

Takım iskeletini ilk halkası kalecidir. Ve iskelet kaleciden başlayarak şekillenir. İskeletin ikinci halkası olan stoperlerin performanslarına çok fazla etki eder kaleciye güven. Arkalarında iyi bir kaleci olduğuna inanan stoperlerin rahat top yapmaları ve daha fazla orta saha ve ileri destek vermeleri de iskeletin sağlıklı işlemesi ve takım oyunu üzerinde oldukça etkilidir.

Zaten dikkatle bakıldığında başarılı olmuş takımların kalelerinde mutlaka üstün performanslar sergilemiş kaleciler bulunmuştur. Chelsea’nın rakip tanımadığı yıllarda Cech, Real Madrid’in ardarda Avrupa da topladığı yıllarda Casillas performansları ile izleyenleri büyülemişlerdir. Bu örnekler rahatlıkla çoğaltılabilir.

Kendi kaleci tarihimize de göz atarsak, Galatasaray’ın Avrupa Kupalarında başarıdan başarıya koştuğu dönemlerde kalesinde Taffarel olduğunu görürüz. Yine milli takımımızın 2002 Dünya Kupasında üçüncü olduğu dönemde kalede Rüştü’nün harika ve Barcelona ya transfer yapmasını sağlayacak performanslar akıllara gelecektir...

Bu sıralar Güney Amerika da Libertodores Kupasının final maçları oynanıyor. Libertadores Güney Amerika’nın Şampiyonlar Ligi ve finaldeki takımlardan biri Cruzeiro. Harika bir turnuva geçiren Cruzeiro’nun başarısındaki kilit oyunculardan biri de kalecileri Fabio. Cruzeiro nun finale çıkmasının ve finalin ilk maçında Estudiantes karşısında takımın gol yememesinin ve deplasmandan golsüz beraberlikle dönülmesinin nedeni kaleci Fabio nun harika performansından başka birşey değildi.

Juan Sebastian Veron'un yönetmenliğinde harika hücum aksiyonları ortaya koyan Estudiantest akımına tek başına dur diyen ve takımının kupa final serisinde çok büyük bir avantaj elde etmesini sağlayan Fabio, iskeleti ayakta tutan en önemli halka olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

Tam adı Fábio Deivson Lopes Maciel. 30 yaşında. Bir kaleci için geç sayılmayacak bir yaş. Dört kez Brezilya Milli Takımı forması da giyen kalecinin 2012 de sözleşmesi sona eriyor. Başarı isteyen ve sağlam bir takım iskeleti oluşturmak isteyenlerin düşünmeden kadroya koyabilecekleri bir isim. Çevikliği ve refleksleri çok iyi bir kaleci. Bazen inanılmaz golleri çıkaran kaleci maç içerisinde üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. En kolay şekilde 'Maç çeviren bir kaleci' olarak rahatlıkla tanımlanabilir.

Çizgiye çok hakim ve cepheden ona gol atmak çok zor. Harika performanslar sergileyen ve kısa zamanda Avrupa ya transfer yapması beklenen Estudiantes forveti Boselli onu geçmeyi başaramadı. Kullandığı mavi renk dişlikleri ile dikkat çeken Fabio birçok Avrupa takımında rahatlıkla oynayabilecek bir kaleci. Uzun süreli ve iyi paralar kazanabileceği bir kontratı kolaylıkla kabul edecektir.

Avrupada başarı isteyen büyükler veya Anadolu’dan bir şampiyon çıkarmak isteyen diğer kulüpler için harika bir öneri. Başarı isteyen yöneticilere duyurulur...