19 Mart 2011 Cumartesi

Güney Amerika (Sudamericano) 17 Yaş Altı Turnuvası Günlükleri [7. Gün]


Güney Amerika 17 Yaş Altı Turnuvası'nda bir hafta geride kalırken bazı durumlar yavaş yavaş netleşmeye başladı. Şöyle ki;

Kolombiya ve Uruguay'ın şampiyonluk için en azından bir Brezilya ve Arjantin kadar şansı var. Bilhassa Uruguay'ın. Gerçekten çok derli toplu bir takım. Bana göre sistem açısından turnuvanın en oturmuş takımı. Kolombiya'da hiç fena oynamıyor. Meksika'ya uzanacak gibiler.

Açıkçası Brezilya şu ana kadar kendilerinden beklenen oyunu sahaya yansıtamıyor. Oyuncuların bireysel performansları iyi ancak takım olgusundan biraz uzak görünüyorlar. Yinelemekten bıktım ancak bir gerçek var: Hala turnuvanın en büyük favorisi onlar. Ancak rahat olduklarını söylemek güç.

Şili'de fena takım değil. Büyük ihtimalle Brezilya ve Kolombiya'nın ardından B grubunu 3. sırada bitirerek final grubuna kalacaklardır. Ancak son basamakta işleri zor gözüküyor. En azından şu an için. Şu ana kadar bireysel olarak öne çıkan oyuncuları olmadı. Ancak daha önce değindiğimiz Jorge Gonzalez'in ve Brezilya maçının iyilerinden olan Andres Robles'in kumaşları iyi.

Arjantin Uruguay'a 2-1 mağlup oldu ancak hız keseceklerini tahmin etmiyorum. Oyun dengedeyken ve skor 1-1 iken Brian Ferreira'nın atılması onların oyunlarını da baltalamış oldu. Hatırlanacağı üzere daha önce Ferreira'dan bahsetmiştik. İyi oynadığı ve bir penaltı yaptırdığı maçta gereksiz iki sarı kart görünce takımını yalnız bıraktı. Arjantin, onun oyun dışında kalmasından sonra bir daha oyuna ortak olamadı ve maçı kaybetti. Anlaşılacağı üzere Ferreira Arjantin için çok önemli bir oyuncu.

Peru ve Bolivya bilindiği gibi. Ancak iki takımda da bireysel olarak sağlam performans ortaya koyan oyuncular yok değil. Özellikle Bolivya'nın 10 numarası olan Robert Silva harika bir oyuncu. Sol ayağını oldukça etkili kullanıyor ve takımın beyni konumunda. Bir Yohandry Orozco etkisi yaratabilir.

Paraguay futbolu jenerasyon olarak sıkıntı çekecek gibi. Sudamericano U20'deki başarısızlıktan sonra bu turnuvada da pek ışık vermiyorlar. Gerçi henüz 1 maç yaptılar ama yine de etkisizlerdi.

Kalecilerin performansları yine rezalet, bilhassa Paraguay'ın kalecisinin. Hani kötü oynadılar falan ama kalecide öyle 3 gol yedi ki, şaka gibi. Gerçi bu bir tek Paraguay kalecisine mahsus bir durum değil. Genel olarak kalecilerin performansı kötü.

Bu 3 gün içerisinde öne çıkan oyuncular şöyle*: Guillermo Mendez (Uruguay, orta saha) Edison Flores (Peru, forvet) Andres Robles (Şili, orta saha) Rodrigo Baez (Paraguay, orta saha)

*Daha önce değindiğimiz isimleri yinelemeye gerek görmedik.