23 Haziran 2011 Perşembe

Mateusz Klich

Cracovia - Legia. Mateusz KlichTam İsmi: Mateusz Klich

Uyruk:  Polonya

Oynadığı Klüp: Wolfsburg

Mevkii: Orta saha

Doğum Tarihi: 13.06.1990

Boy: 1,83

Ayak: Sağ

Piyasa Değeri :  1-2 milyon €








Cracovia takımının futbolcusu Mateusz Klich bu senenin en dikkat çeken performanslarından birine imza attı Polonya liginde. Daha 21 yaşında ki orta saha oyuncusu takımda ki 3. sezonunda 32 maça çıkıp 4 gol, 8 asistlik bir performans gösterdi. Ligde asist krallığında da üst sıralarda yer alıyor. Takımda ki ilk senesinde 2008-2009 sezonunda sadece 8 maça çıkmış, ertesi sezon ise 22 maçta 1 gol, 4 asistlik bir performans sergilemiş ve en sonunda bu sene takımın vazgeçilmez isimlerinden biri olmuş. Polonya formasını da ilk kez bu sene içinde Karadağ karşı giymiş. Kariyer basamaklarını hızlı bir şekilde çıkan Klich daha bu sene takımının değişmez ismi olmasına rağmen iyi performansı 2011-2012 sezonu için daha önemli bir transfer şansı doğurdu ve Wolfsburg'a transfer oldu. 1 milyon € gibi çok az bir rakama Alman ekibinin yolunu tuttu.

Klich'in oyununun temeli top kullanmaya dayanıyor. Duran toplarda çok etkili, yaptığı ortalarda isabet bulma yüzdesi çok yüksek. Orta sahanın her bölgesinde oynayabiliyor. Sağ açık, zorda kalınca sol açık, box-to-box, oyun kurucu her bölgede oynayabilir.
Wolfsburg erken davranıp onu transfer etti, ancak hala bonservisi çok düşük durumda elde edilecebilecek bir yıldız adayı.



Bu maçta ilk gol Klich'ten geliyor ve frikikten güzel bir gol atıyor. 2. golün ise asistini yapıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder