23 Mayıs 2011 Pazartesi

Mathias "Zanka" Jorgensen

Tam İsmi: Mathias Jattah-Njie Jorgensen

Uyruk: Danimarka

Oynadığı Klüp: FC Copenhagen

Mevkii: Defans-Stoper

Doğum Tarihi: 23.04.1990

Boy: 1,91

Ayak: Sağ

Piyasa Değeri: 2.5 Milyon €



Danimarka futbolcu son dönemler de çok iyi oyuncular çıkartmaya başladı. Tomasson sonrası bir oyuncu çıkaramama durumu olsa da şimdilerde Bendtner, Eriksen ve Simon Kjaer gibi çok kaliteli oyuncular çıkartmaya başladılar. 1-2 yıl sonra defansın ve Avrupa'nın en iyi stoperlerinden biri olacak Kjaer'in yanına bir adam daha geliyor.

Mathias "Zanka" Jorgensen; 1990 doğumlu genç stoper Danimarka için u16, u17, u18 ve u21 takımlarında forma giydikten sonra 19 Kasım 2008'de daha 18 yaşındayken Galler'e karşı A Milli Takım formasını giydi. 2008'de Danimarka'nın en iyi genç yeteneği seçildi. Kopenhag'a geldiğinden beri harika bir devamlılık gösterdi. Geldiği sezon 15 maça çıkmış bunun dışındaki diğer 3 sezonda her sene 30 maçın üstüne çıktı. Kariyerinde 126 maça çıkıp 8 gol attı. Profesyonel kariyerinde şu ana kadar hiç kırmızı kart görmedi. 
1.91 boyunda çok yapılı bir futbolcu. Savunma içinde ki yerleşimi harika, nerede duracağını biliyor. Bunun dışında geleceğin stoperlerinin sahip olması gereken geriden oyun kurma ve defansı orta sahaya bağlama gibi özellikleri de bulunuyor. Tabi deneyimle bunlar daha da mükemmelleşecek. Hava toplarına hakim olduğunu söylemeye gerek yok sanırım. Fiziğine göre hızlıda.

Sezon istatistikleri;

2007/2008 - 15 Maç 1 Gol
2008/2009 - 36 Maç.
2009/2010 - 35 Maç 5 Gol
2010/2011 - 40 Maç 2 Gol

Marco Perez

Tam İsmi: Marco Jhonnier Perez Murillo

Uyruk: Kolombiya

Oynadığı Klüp: Boyaca Chico/Real Zaragoza

Mevkii: Forvet

Doğum Tarihi: 18.09.1990

Boy: 1,85

Ayak: Sağ

Piyasa Değeri: 2 Milyon €




Kolombiya futbolunun çokta akıllarda kalan futbolcusu yoktur aslında. Higuita akrep vuruşuyla, Valderrama saçlarıyla akıllarda. Son dönemde Porto'nun Kolombiyalıları Guarin ve Falcao belki bu takımı 1 tık daha yukarı taşıyabilirler. Ancak dahada genç olanları, dahada büyük gelecek vaat edenleri var belki de;

Marco Perez; 1990'lı genç Kolombiyalı kısa ama çok iyi bir kariyere sahip şimdiden. Daha 17 yaşındayken ilk takımı Boyaca Chico ile profesyonel bir maça çıktı. Orada 3 yılda kendini yıldızını parlattı bir şekilde. 2009-2010 sezonunda Arjantin'e Gimnasia La Plata'ya kiralandı. Gimnasia'da 27 maçta 11 gol attı ve iyi bir performansla evine döndü. Ama bu performansa ona İspanya'nın, Real Zaragoza'nın kapılarını açtı. Bu sezonu Zaragoza'da kiralık geçirdi. 16 maça çıktı ancak bu sefer sadece 1 gol atabildi. Takımın en golcüsünün 11 gol olduğunu düşünürsek aslında fena bir sezon geçirmemiş Perez.
Perez'in bireysel becerilerinin yanında golü sürekli arayan bir özelliği var. Fiziksel özellikleri gerçekten iyi. 1.85 boyunda ve 74 kilo. Ceza sahası içinde fiziğini iyi kullanabiliyor. Arkadaşlarına pozisyon yaratabiliyor fiziksel özellikleri sayesinde. Arkadaşlarıyla alışverişi çok iyi. Ceza sahasında ki boşlukları çok iyi görebiliyor.

Yevhen Konoplyanka



Tam İsmi: Yevhen Konoplyanka

Uyruk: Ukrayna

Oynadığı Klüp: Dnipro Dnipropertovsk

Mevkii: Hücuma dönük orta saha

Doğum Tarihi: 29.09.1989

Boy: 1,76

Ayak: İkiside


Piyasa Değeri: 3.5 Milyon €


Ukrayna futbolunun temel taşları vardır takım olarak. Dinamo Kiev, Shaktar Donetks bunların başını çeken lokomotiflerdir. Ancak ülkemizde de 4 büyük üstünlüğü geçen sene Bursaspor tarafından kırılırken Ukrayna'dada buna benzer bir senaryo olabilir yakın zamanda.
Dnipro Dnipropertovsk takımı önemli paralar harcayarak çok iyi bir takım kurdu bu sezon. Gana'lı İnkoom, Brezilya'nın yeni yıldızlarından Giuliano'yu transfer ettiler. Tabi böyle bir takımın kendi içinden de yıldızları var. İşte bunlardan en önemlilerinden biri;


Yevhen Konoplyanka; 1989 doğumlu oyuncu 2007'den beri Dnipro A takımında mücadele ediyor. Yaşı çok genç olmasına rağmen Dnipro'da 10 numaralı forma onun üzerinde. Ukrayna futbolunun gelecekte ki en önemli yıldızlarından biri gözüyle bakılıyor ona. Top kontrolü, top sürmesi ve akılcı paslarıyla 10 numaranın özelliklerini taşıyor. Her 2 ayağını da gerçekten çok iyi kullanabiliyor. Klasik bir 10 numara oynayabilmesinin yanında, Modriç tarzı bir orta saha kimliğine de bürünüyor bazı maçlarda. Fiziksel özellikleri onu biraz çelimsiz gösterse de aklıyla bunu telafi edebiliyor.

Sezon istatistikleri; 31 maç 6 gol 4 asist