9 Ocak 2011 Pazar

Sime Vrsaljko
















Tam İsmi: Sime Vrsaljko

Uyruk: Hırvatistan

Oynadığı Kulüp: Dinamo Zagreb

Oynadığı Mevkii: Sağ Bek/Defansif Orta Saha

Doğum Tarihi: 10.01.1992

Boy: 1,83

Kilo: N/A

Ayak: Sağ


İnceleme

Bu yazımızda Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'e uzanıyoruz. Hırvatistan'ın en başarılı iki kulübünden biri olan Dinamo Zagreb, son yıllarda altyapısından çıkardığı futbolcularla sıkça gündeme geliyor. Eduardo, Niko Kranjcar, Vedran Corluka gibi isimler bunlardan bazıları. Bununla beraber, henüz çekirdekten alıp yetiştirdikleri ve dünya piyasasına sundukları isimlerde var. Buna Luka Modric, Ivica Olic, Daniel Pranjic örnek olarak gösterilebilir.

Dinamo'nun bünyesinden çıkmakta olan yıldız adaylarından biri de Sime Vrsaljko. Sağ bekte görev yapan genç oyuncu, bu sezon gerçekleştirdiği çıkışla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Hatta ''Wenger Amca'' Dinamo'nun kapısını çaldı fakat olumsuz yanıt aldı.

Fiziki özellikleri bir bek için biçilmiş kaftan. Oldukça çevik. Hücuma sık sık katılıyor. İyi bir tekniğe sahip. En önemli özelliklerinden biri de iyi orta yapabilmesi. Kafasını kaldırıp içeriye baktığı an, doğru orta tercihleriyle tehlike yaratıyor. Orta tercihleri genellikle yerden, sert ortalardır. Bire birde de adam eksiltebilme sahip olan Vrsaljko, zaman zaman kaleyi de yokluyor. Modern bir bekte olması gereken bütün özelliklere sahip.

Gözüme çarpan tek bir eksiği var: Kademeye girmede zaman zaman aksayabiliyor. Fakat bahsettiğimiz oyuncu henüz 19 yaşında. Maç tecrübesi arttıkça ve kendini geliştirdikçe çok daha iyi yerlere gelecektir.

Ayrıca Vrsaljko zaman zaman savunmanın önünde, defansif orta saha mevkiinde de görev yapabiliyor.

U17, U18, U19, U21 düzeylerinde, Hırvatistan Milli Takımının formasını sırtını geçiren Vrsaljko'yu yakında A takımda görmek hiç de şaşırtıcı olmaz.

Bu sezona ait istatistikleri:

19 maç 1 gol 3 asist. Toplam dakika: 1677


Video


Lorenzo Ebecilio


Tam İsmi: Lorenzo Ebecilio

Uyruk: Hollanda

Oynadığı Kulüp: Ajax II

Oynadığı Mevkii: Ofansif Orta Saha (Sol)

Doğum Tarihi: 24.09.1991

Boy: N/A

Kilo: N/A

Ayak: Sağ


İnceleme:

Ajax altyapısının son meyvesi. Yaşı 19 ve potansiyeli çok yüksek. Bu sezon ligde sadece 1 maçta görev almış. O da De Boer göreve geldikten sonra. Martin Jol görevden ayrıldıktan sonra göreve gelen De Boer'in yeteneğine güvenerek şans verdiği bir isim. Burada De Boer'i de tebrik etmemiz gerek. Forvetsiz kalmasa asla bir genci kadroya almayacak olan Hagi gibi T.D. lerle çalışan bizler için rüya gibi.

Ebecilio'ya gelirsek, kuvvetli, hızlı, şutör bir kanat oyuncusu. İkili mücadelelerde ayakta kalan, yere sağlam basan ama topu ayağına aldığında da hızla atağa kalkan, bileklerine hakim bir isim. Ligde aldığı 70 dk. dan sonra kupa maçına da 11 başlamayı hakeden Ebecilio, AZ Alkmaar karşısında da izleyenleri kendisine hayran bırakacak bir performans sergiledi. Performansını golle süsleyememesine rağmen etkili şutları, isabetli ortaları ile Avrupalı birçok devin peşinde olduğu AZ Alkmaar'ın Arjantinli file bekçisine korkulu anlar yaşattı.

Henüz 19 yaşında olan ve yeni yeni şans bulmaya başlayan Ebecilio, devre arasında yapılması beklenen yeni T.D. atamasından sonra tekrar Ajax II takımına dönebilir. Şansının yaver gitmesi ve takımda kalması durumunda da birkaç milyon euro karşılığında kadroya katılabilecek bir oyuncu.

Yabancı sınırlaması olmasa Arda'yı bugün satar, Ebecilio'yu oraya monte ederdim...