23 Mart 2011 Çarşamba

Güney Amerika (Sudamericano) 17 Yaş Altı Turnuvası Günlükleri [11. Gün]


Turnuvada maçlar henüz tamamlanmamasına rağmen final grubuna yükselen takımlar belli oldu. Gruplarda oluşan puan durumuna göre Arjantin, Ekvador, Uruguay, Kolombiya, Brezilya ve Paraguay final grubunda şampiyonluk mücadelesi verecek. Şili, Venezuela, Peru ve Bolivya ise turnuvaya havlu attı.

Final grubunda ilk 4 sırayı alan takımlar 18 Haziran'da başlayacak olan Fifa 17 Yaş Altı Dünya Kupası'na gitmeye hak kazanacaklar.

Turnuvadan bahsetmediğimiz 4 günde yaşananlar:

Paraguay, önce Brezilya'yı ardından da Şili'yi mağlup etti ve eminim ki ben dahil birçok kişiyi ters köşeye gönderdi. İlk maçlarında Kolombiya karşısında çok silik bir futbol oynadıklarından ve gelecek maçlar için umut vermediklerinden bahsetmiştim. Oyunlarında gözle görülür bir değişme olmadığını söylemek gerek; ancak kaliteli oyuncularının kendilerini göstermesiyle beraber bir çıkış yakaladıkları gerçek. Bu çıkışın karşılığını da final grubuna yükselerek aldılar.

Arjantin, futbol olarak üzerine koyarak ilerliyor. Her geçen maç oyuncular biraz daha birbirine ısınıyor. Bu da saha içinde ki uyumu getiriyor. Şu an oyun açısından Brezilya'nın önündeler. Ancak bu durum final grubuna nasıl yansır, bilinmez.

Ev sahibi Ekvador dolu dizgin. Ahım şahım bir futbol oynamasalar da savunmayı iyi yaparak sonuca gidiyorlar. Güçlü Uruguay'ı da mağlup etmeyi başardılar. Şu ana kadar (3 maç) mağlubiyetleri yok. 2 maçtan galip ayrıldılar, bir maçta ise Peru ile yenişemediler.

Şili ise kendileri açısından final mücadelesi olan Paraguay maçından mağlup ayrılarak evine dönmek zorunda kaldı. Şili'de Bryan Rabello ve Angelo Henriquez'e ayak uyduran çıkmayınca elenmek kaçınılmaz oldu.

Brezilya hala kendisinden beklenen performansı sahaya yansıtabilmiş değil. Sahada birkaç kişinin ayağına bakmaları, takım oyunu oynamalarını engelliyor. Halbuki turnuva başında teknik direktör Emerson Avila takım oyunun önemine dikkat çekmişti. Ama Brezilya bu. Amiyane tabirle Arap atı gibi sonradan açılırlar belki de.

Bu turnuvada keramet 10 numaralarda, benden söylemesi. Şu ana kadar hemen hemen her takımın 10 numarası gayet başarılı bir performans ortaya koydu. İlginç bir tesadüf müdür, yoksa 10 numaranın büyüsü müdür bilemeyeceğim.

Bu 4 gün içerisinde oynanan karşılaşmalar içerisinde öne çıkan isimler: Ridder Alcivar (Ekvador, stoper) Junior Sornazo (Ekvador, orta saha) Mauro Cabellero (Paraguay, forvet) Derlis Gonzalez (Paraguay, sağ - sol kanat) Leonardo Paredes (Arjantin, Orta saha) Lucas Ocampos (Arjantin, forvet) Federico Andrada (Arjantin, forvet) Angelo Henriquez (Şili, forvet) Pedro Leon (Kolombiya, orta saha)