12 Mart 2011 Cumartesi

Copa America U17 Başlıyor...



Copa America U17, ya da bir diğer deyişle Güney Amerika 17 Yaş Altı Turnuvası heyecanı bu gece start alıyor. Ekvador - Bolivya maçıyla açılacak olan turnuva 9 Nisan'a kadar devam edecek.

Blog olarak takipçisi olacağımız bu turnuvadan ümitlerimiz yüksek. En az Sudamericano U20 kadar zevkli ve güzel bir turnuva olmasını bekliyoruz. Tabii oyunculardan da beklentilerimiz yüksek. Sudamericano U20'de birçok iyi oyuncu keşfetmiştik. Bu turnuvada da aynı durum yaşanırsa işimiz var demektir :) Şaka bir yana geleceğin yıldızlarını izlemek büyük bir keyif ve biz bundan zevk alıyoruz.

Turnuvaya şöyle bir bakacak olursak:

Turnuvada haliyle 10 takım bulunuyor. Bunlar; Arjantin, Bolivya, Brezilya, Kolombiya, Peru, Paraguay, Şili, Uruguay, Venezuela ve ev sahibi Ekvador.

A grubunu oluşturan takımlar: Arjantin, Bolivya, Ekvador, Peru ve Uruguay. Geriye kalan 5 ülkede B grubunu oluşturuyor.

Turnuvada ilk 4 sırayı alan takımlar bu yıl Meksika'da düzenlenecek olan Fifa 17 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda mücadele etme hakkı kazanacak.

Turnuvanın en çok kazanan takımı, aynı zamanda son 3 turnuvanın şampiyonu olan Brezilya. Brezilya'yı 2 şampiyonlukla Arjantin izlerken, Bolivya ve Kolombiya'nın da birer şampiyonluğu bulunuyor.

Turnuvanın en büyük favorisi Brezilya. Ancak Brezilya'nın hocası Emerson Avila, oyuncularının rehavete kapılmamasını istiyor ve ekliyor: ''Biz U20'ler gibi değiliz. Bizim takımımızda bir Neymar veya Lucas yok. Eğer şampiyon olmak istiyorsak takım halinde hareket etmemiz gerekecek. Bunu başaracağız''

Brezilya'nın en büyük rakibi Arjantin olacaktır. Beklentiler bu yönde. Kişisel görüşüm Uruguay'ın turnuvanın sürpriz takımı olabileceği yönünde. Meksika biletini alabileceklerini düşünüyorum. Bilet için son adayım ise Kolombiya. Onlara da dikkat etmek gerek.



Turnuvanın en merak edilen oyuncusu ise şüphesiz Lucas Piazon. Tüm gözler Yeni Kaka olarak lanse edilen 17 yaşındaki oyuncunun üzerinde olacak. Biz de performansını merakla bekliyoruz.

Tıpkı Sudamericano U20'de yaptığımız gibi, turnuvada dikkat çeken oyuncuları, gözümeze çarpanları, detayları burada paylaşacağız. Umarım zevkli ve güzel bir turnuva izleriz.

Matthias Zimmermann

Tam İsmi: Matthias Zimmermann

Uyruk: Almanya

Oynadığı Klüp: Karlsruhe

Mevkii: Sağ Bek

Doğum Tarihi: 16.06.1992

Boy: 1,78

Ayak: Sağ





Almanya'nın yeni jenerasyonun ne kadar kuvvetli olduğundan daha önce bahsetmiştim. Gerçi bu çoğu kişi tarafından bilinen, kabul edilen bir durum. Gerçekten de müthiş bir jenerasyon Almanları bekliyor. Kıskanmamak elde değil.

Bu jenerasyonun ürünlerinden biri olan Matthias Zimmermann, henüz 18 yaşında olmasına rağmen Karlsruhe'nin değişmez isimlerinden biri. Geri dörtlünün sağ tarafında görev yapan genç oyuncu, oldukça çevik ve tekniği gayet iyi. Sık sık hücuma katılarak rakibin sol kanadını tehdit ediyor. Tam bir bek fiziğine sahip.

Zimmermann'ın gözüme çarpan tek eksiği ise ortaları. Ortalarını geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Almanya'da ''Wonderkid'' gözüyle bakılan Zimmermann'ın ileride Philipp Lahm'ın yerini rahatlıkla doldurabileceğini düşünüyorum.

Matthias defansif orta saha pozisyonunda da başarıyla görev yapabiliyor.

Alman Milli Takımı'nın formasını 15 yaşından beri terleten oyuncunun değeri yaklaşık 2 milyon € civarı.

Bu sezona ait istatistikleri (Şu ana kadar)

26 maç: 1 gol. Toplam dakika: 2322