16 Mart 2011 Çarşamba

Güney Amerika (Sudamericano) 17 Yaş Altı Turnuvası Günlükleri [4. Gün]



Güney Amerika 17 Yaş Altı Turnuvası'nda 4. gün geride kaldı. Öne çıkan bazı detaylar şöyle:

Anlaşıldı ki ev sahibi Ekvador turnuvayı kolay kolay bırakmayacak. Şu anda A grubunda 2 maçta topladıkları 4 puanla grup lideri konumundalar ve oynadıkları oyunda hiç fena değil.



Ekvador'da daha önce Şamil Akdağ'ın blogda söylediği Luis Batioja'nın yanı sıra, sağ bek Carlos Suarez ve sol bek Cristian Suarez dikkat çeken oyuncular.

Peru'nun dikkate değer isimleri olarak hücum oyuncuları Alexander Ponce ve Andy Polo'nun adını söylemek mümkün.

Turnuvanın en zayıf takımlarından biri olan Bolivya'da 2 maçta puan bile alamayarak A grubunun son sırasına adeta demir attı. Bolivya'nın dikkate değer oyuncusu ise 10 numaraları Robert Silva.

Uruguay'da bilindiği gibi. Milli Takımlarının en üst kategorisinden en alt kategorisine kadar gayet iyi bir jenerasyon yakalamış durumdalar. A Milli Takım'ın Dünya dördüncülüğü, 20 Yaş Altı takımının Sudamericano U20 ikinciliği derken 17 Yaş Altı'nda da işler tıkırında. Disiplinli oynuyorlar ve emeklerinin karşılığını alıyorlar. Sol bekleri Gianni Rodriguez'i ve forvetleri Juan Mascia'yı yakın markaja aldık.

Sambacılar oynadıkları futbolla eskilere gönderme yapıyor. Venezuela karşısında hücum olarak çok iyi gözüktüler fakat çok basit goller yediler. Ancak yine de en büyük favori onlar. Forvet Pedro Paulo ve takımın 10 numarası Adryan kaliteli oyuncular. Lucas Piazon ise turnuva başında değindiğimiz gibi, ilk maçında bizi yanıltmadı. Kendisinin Chelsea'ye transferi gerçekleşmiş sanırım. Hani böyle bir şeyi bekliyorduk ancak bu kadar erken değil.

Venezuelalı forvet Manuel Arteaga, Kolombiya'nın hücum oyuncuları Luis Hernando Mena ve Cristian Garces ve Şilili Jorge Gonzalez göze batan diğer oyuncular.

Şu anlık oyuncu analizi yazmıyoruz. Oyuncuları ve turnuvayı biraz daha gözlemledikten sonra beğendiğimiz oyuncuları burada paylaşacağız.

Bugünün maç programı ise şöyle:

21.00 Brezilya - Şili
23.10 Kolombiya - Paraguay