11 Şubat 2011 Cuma

Marcus Allback Demişken...



Geçenlerde bir arkadaşımla İsveç ve İskandinav futbolu üzerinde konuşurken aklıma büyük usta Marcus Allback geldi.

Kariyerinde futbola başladığı ve bıraktığı Örgryte, Bari, Heerenveen, Aston Villa, Hansa Rostock ve Kopenhag gibi kulüpler olan Allback, 2009 yılında futbolu bıraktı ama futboldan kopmadı. Yeşil sahalara İsveç Milli Takımı'nda antrenörlük yaparak hizmet etmeyi sürdürüyor.

Aynı zamanda kendisi Dünya Kupası Finallerinin 2000. golünü atma şerefine ulaşmış bir oyuncu.

*Marcus Allback, Tobias Linderoth ve Kennedy Bakırcıoğlu aynı karede.

Kendisinin özlü sözleri de meşhurdur hani. Kadın bir gazeteci Allback'a soruyor: '' Karizmatik bir kişiliksiniz. Futbol oynarken birçok kadının sizi izlemesinden etkileniyor musunuz? '' Marcus'ta şu yanıtı veriyor: '' Saha içine çıktığınız zaman, kendinizi her şeyden soyutlayıp tek bir hedefe kilitleniyorsunuz: Kazanmaya '' diyerek futbolun üstünlüğüne dikkat çekiyor.

Youtube'dan Allback'ın gollerine bakıp eski günleri anarken şu görüntüyle karşılaşıp ''Tabii ya'' diyorum. Kendisinin ilginç mi ilginç bir de gol hikayesi var.


Tarih 6 Haziran 2007. İsveç ve İzlanda Euro 2008 Elemeleri'nde bir grup maçında karşı karşıya geliyorlar. Sonrası malum. Görüntülerden anlaşılacağı üzere Marcus Allback, herkes golün öncesinde gerçekleşen pozisyonu tartışırken topu kontrol ediyor, vuruyor ve ağlara gönderiyor. Hakem dahil herkes bir an için şaşırıyor fakat gol geçerli sayılıyor.

Ustaya bir kez daha saygılarımı iletiyorum. Çok büyük oyuncu olmasa da, büyük oyuncuydu.

Uçan Tekme Dediğin Böyle Olur

Herkes, dün oynanan Fransa - Brezilya maçında Hernanes'in Benzema'ya attığı tekmeyi konuşurken böyle bir şeyi bulupta paylaşmamak bana yakışmazdı.

Görüntüler 2005 yılından. Bir Boca - Velez karşılaşması oynanıyor La Bombonera'da. Dakikalar 71'i gösterirken Velez kalecisi Gaston Sessa, o yıllarda Boca forması giyen Rodrigo Palacio'ya uçan tekmeyi yapıştırıyor. Sessa'nın - haliyle - oyundan atıldığı maçı Boca, Bursaspor'un Arjantinli oyuncusu Federico Insua'nın golleriyle 2-0 kazanıyor.