23 Haziran 2011 Perşembe

Filip Skvorc

Tam İsmi: Filip Skvorc

Uyruk:  Hırvatistan

Oynadığı Klüp: NK Varazdin

Mevkii: Forvet

Doğum Tarihi: 22.07.1991

Boy: 1,87

Ayak: Sağ

Piyasa Değeri :  500 bin €-1 milyon €



Hırvatistan futbolu her zaman dikkatimi çekmişti, Euro 2008'de ki takımda ne kadar iyi bir kuşağın yeniden yakalandığını gösterdi bize. Modriç, Rakitiç, Kranjar gibi belli başlı yıldızların yanında alttan da Sime Vrsajko, Dominik Glavina, Sharbini gibi yetenekli adamlar geliyor. Bunlardan birisi de; Filip Skvorc.

Skvorc daha geçen sene takımı NK Varazdin'in A takımına yükseldi. Daha 18 yaşındaydı ve takımda forvet mevkisinde ki rakipleri oldukça deneyimli isimlerdi. Ancak Skvorc ilk senesinde çok fazla şans bulamasa da, bulduklarını iyi değerlendirdi ve 4 lig maçında 2 gol attı. Ertesi sene ise 19 yaşındaydı ve işler onun için harika gitmeye başlayacağı bir döneme giriyordu. 2010-2011 sezonunda yani biten sezonda takımının birinci hücum silahı ve yıldızı oldu. Ligde 29 maçta forma giydi ve 7 gol, 5 asistlik iyi bir performans sergiledi. Attığı 7 golle takımında en çok gol atan isim olmasının yanında en çok asist yapan 2. adam oldu. Takımının ligde attığı 32 golün 12'sinde onun imzası vardı. 

Skvorc'un oyun tarzına gelince; 1,87 boyunda ve fiziğini kullanmasını biliyor. Ceza sahası içinde pozisyon gereği nerede duracağını, yer almasını da gayet iyi biliyor. Son vuruşları tabi ki bu genç yaşta mükemmel değil ancak, bulduğu pozisyonlarıda genelde gole çeviriyor. İyi bir fiziğinin olmasına rağmen hava toplarında çok etkili değil, ama ayağı yere sağlam basıyor ve buda ona asist yapma özelliğini veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder