23 Mayıs 2011 Pazartesi

Yevhen Konoplyanka



Tam İsmi: Yevhen Konoplyanka

Uyruk: Ukrayna

Oynadığı Klüp: Dnipro Dnipropertovsk

Mevkii: Hücuma dönük orta saha

Doğum Tarihi: 29.09.1989

Boy: 1,76

Ayak: İkiside


Piyasa Değeri: 3.5 Milyon €


Ukrayna futbolunun temel taşları vardır takım olarak. Dinamo Kiev, Shaktar Donetks bunların başını çeken lokomotiflerdir. Ancak ülkemizde de 4 büyük üstünlüğü geçen sene Bursaspor tarafından kırılırken Ukrayna'dada buna benzer bir senaryo olabilir yakın zamanda.
Dnipro Dnipropertovsk takımı önemli paralar harcayarak çok iyi bir takım kurdu bu sezon. Gana'lı İnkoom, Brezilya'nın yeni yıldızlarından Giuliano'yu transfer ettiler. Tabi böyle bir takımın kendi içinden de yıldızları var. İşte bunlardan en önemlilerinden biri;


Yevhen Konoplyanka; 1989 doğumlu oyuncu 2007'den beri Dnipro A takımında mücadele ediyor. Yaşı çok genç olmasına rağmen Dnipro'da 10 numaralı forma onun üzerinde. Ukrayna futbolunun gelecekte ki en önemli yıldızlarından biri gözüyle bakılıyor ona. Top kontrolü, top sürmesi ve akılcı paslarıyla 10 numaranın özelliklerini taşıyor. Her 2 ayağını da gerçekten çok iyi kullanabiliyor. Klasik bir 10 numara oynayabilmesinin yanında, Modriç tarzı bir orta saha kimliğine de bürünüyor bazı maçlarda. Fiziksel özellikleri onu biraz çelimsiz gösterse de aklıyla bunu telafi edebiliyor.

Sezon istatistikleri; 31 maç 6 gol 4 asist

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder