23 Mayıs 2011 Pazartesi

Marco Perez

Tam İsmi: Marco Jhonnier Perez Murillo

Uyruk: Kolombiya

Oynadığı Klüp: Boyaca Chico/Real Zaragoza

Mevkii: Forvet

Doğum Tarihi: 18.09.1990

Boy: 1,85

Ayak: Sağ

Piyasa Değeri: 2 Milyon €




Kolombiya futbolunun çokta akıllarda kalan futbolcusu yoktur aslında. Higuita akrep vuruşuyla, Valderrama saçlarıyla akıllarda. Son dönemde Porto'nun Kolombiyalıları Guarin ve Falcao belki bu takımı 1 tık daha yukarı taşıyabilirler. Ancak dahada genç olanları, dahada büyük gelecek vaat edenleri var belki de;

Marco Perez; 1990'lı genç Kolombiyalı kısa ama çok iyi bir kariyere sahip şimdiden. Daha 17 yaşındayken ilk takımı Boyaca Chico ile profesyonel bir maça çıktı. Orada 3 yılda kendini yıldızını parlattı bir şekilde. 2009-2010 sezonunda Arjantin'e Gimnasia La Plata'ya kiralandı. Gimnasia'da 27 maçta 11 gol attı ve iyi bir performansla evine döndü. Ama bu performansa ona İspanya'nın, Real Zaragoza'nın kapılarını açtı. Bu sezonu Zaragoza'da kiralık geçirdi. 16 maça çıktı ancak bu sefer sadece 1 gol atabildi. Takımın en golcüsünün 11 gol olduğunu düşünürsek aslında fena bir sezon geçirmemiş Perez.
Perez'in bireysel becerilerinin yanında golü sürekli arayan bir özelliği var. Fiziksel özellikleri gerçekten iyi. 1.85 boyunda ve 74 kilo. Ceza sahası içinde fiziğini iyi kullanabiliyor. Arkadaşlarına pozisyon yaratabiliyor fiziksel özellikleri sayesinde. Arkadaşlarıyla alışverişi çok iyi. Ceza sahasında ki boşlukları çok iyi görebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder