25 Haziran 2011 Cumartesi

Pape Pate Diouf

Tam İsmi: Pape Pate Diouf

Uyruk: Senegal

Oynadığı Klüp: Molde

Mevkii: Kanat Forvet/Forvet

Doğum Tarihi: 04.04.1986

Boy: 1,86

Ayak: Sol






Geçen sezon ligden düşmenin eşiğine gelen Molde, 2011-2012 sezonun başında Ole Gunnar Solskjær'in gelişiyle adeta yeniden doğdu. Takım ilk haftalarda biraz bocalasa da, üst üste alınan galibiyetlerle 12. hafta sonunda ligin zirvesinde yer almayı başardılar. Sergilenen güzel futbolla ve alınan sonuçlarla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmış durumdalar.

Pape Pate Diouf, Solskjær'in sisteminin önemli bir parçası. Molde, sahaya 4-3-3 şeklinde yayılıyor. Diouf da ileri üçlünün solunda; zaman zaman da ortasında forma giyiyor. Güçlü fiziği, hızı, tekniği ve düzgün gol vuruşlarıyla tam bir kanat forvet oyuncusu. Biraz mental problemleri ve bencilliği olsa da, takımını sırtlayan isim olduğu su götürmez bir gerçek. Ayrıca savaşçı ve kolay kolay pes etmeyen bir oyuncu. Tipik Afrikalı bir oyuncu desek, yeridir.

Diouf ayrıca, bonservisi Manchester United'ta olan; ancak bu sezonu Blackburn'de kiralık olarak geçiren Mame Biram Diouf'un da abisi oluyor.

Diouf, ülkemizde 4 büyüklerde forma giyecek kapasite de olmasa bile, Anadolu takımlarımızın yıldız oyuncusu olabilecek yetenekte bir oyuncu. Piyasa değeri yaklaşık 1 Milyon €.

Bu sezona ait istatistikleri (Şu ana kadar)

Lig: 11 Maç; 8 gol, 1 asist.

Kupa: 1 Maç; 3 gol.

Toplam dakika: 1080.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder