11 Ocak 2011 Salı

Guyon Fernandez


Tam İsmi: Guyon Fernandez

Uyruk: Hollanda

Oynadığı Kulüp: Excelsior Rotterdam

Oynadığı Mevkii: Forvet

Doğum Tarihi: 18.04.1986

Boy: 1,84

Ayak: İkiside



İnceleme:

Ligimizde güçsüz oyuncuların ayakta kalamadığını onlarca milyon euroları çöpe attıktan sonra anladık artık. Makukula, Emenike, Niang derken moda hızla yayılıyor. Lacina Traore, Garra Dembele, Bony Wilfried kulüplerimizin radarına giren yeni isimler.

Ancak bu isimlerin transferleri biraz masraflı olacak kulüplerimiz için. Çünkü peşlerine başka kulüpleri de takmayı başardı bu isimler son sezonlarındaki harika formları ile. Bizim önerimiz biraz daha gölgede kalmış bir isim. Guyon Fernandez. Uygun bonservis bedeli sözleşmesinin bu yaz bitecek olması sebebiyle komik rakamlara düşsede o Excelcior'un herşeyi.

Tarz olarak Emenike'ye daha yakın. Ancak o kadar skorer bir isim değil. Ama aşırı yıpratıcı bir oyuncu. Onun tek başına rakip defansı perişan ettiğini düşününce orta sahadan çıkarılacak hızlı isimlerle gole gitmek hiçte zor olmayacaktır.

Kesinlikle ligimiz için biçilmiş kaftan olduğunu düşündüğüm Fernandez, düşük maliyetiyle Anadolu kulüplerine göz kırpıyor.

Yıllarca bedavadan bu ligden para kazanan Herve Tum'u düşününce keşke Abdullah Avcı'nın elinde Guyon Fernandez gibi bir isim olsaydı diyorum içimden...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder