9 Ocak 2011 Pazar

Lorenzo Ebecilio


Tam İsmi: Lorenzo Ebecilio

Uyruk: Hollanda

Oynadığı Kulüp: Ajax II

Oynadığı Mevkii: Ofansif Orta Saha (Sol)

Doğum Tarihi: 24.09.1991

Boy: N/A

Kilo: N/A

Ayak: Sağ


İnceleme:

Ajax altyapısının son meyvesi. Yaşı 19 ve potansiyeli çok yüksek. Bu sezon ligde sadece 1 maçta görev almış. O da De Boer göreve geldikten sonra. Martin Jol görevden ayrıldıktan sonra göreve gelen De Boer'in yeteneğine güvenerek şans verdiği bir isim. Burada De Boer'i de tebrik etmemiz gerek. Forvetsiz kalmasa asla bir genci kadroya almayacak olan Hagi gibi T.D. lerle çalışan bizler için rüya gibi.

Ebecilio'ya gelirsek, kuvvetli, hızlı, şutör bir kanat oyuncusu. İkili mücadelelerde ayakta kalan, yere sağlam basan ama topu ayağına aldığında da hızla atağa kalkan, bileklerine hakim bir isim. Ligde aldığı 70 dk. dan sonra kupa maçına da 11 başlamayı hakeden Ebecilio, AZ Alkmaar karşısında da izleyenleri kendisine hayran bırakacak bir performans sergiledi. Performansını golle süsleyememesine rağmen etkili şutları, isabetli ortaları ile Avrupalı birçok devin peşinde olduğu AZ Alkmaar'ın Arjantinli file bekçisine korkulu anlar yaşattı.

Henüz 19 yaşında olan ve yeni yeni şans bulmaya başlayan Ebecilio, devre arasında yapılması beklenen yeni T.D. atamasından sonra tekrar Ajax II takımına dönebilir. Şansının yaver gitmesi ve takımda kalması durumunda da birkaç milyon euro karşılığında kadroya katılabilecek bir oyuncu.

Yabancı sınırlaması olmasa Arda'yı bugün satar, Ebecilio'yu oraya monte ederdim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder