8 Ocak 2011 Cumartesi

Santiago Damian Garcia


Tam İsmi: Santiago Damian Garcia

Uyruk: Uruguay

Oynadığı Kulüp: Nacional

Oynadığı Mevkii: Forvet

Doğum Tarihi: 14.09.1990

Boy: 1,81

Kilo: N/A

Ayak: Sağ




İnceleme:

Baros’un geçmek bilmez sakatlığı sonrasında elzem haline gelen forvet transferi, çok konuşulmasına rağmen hala gerçekleşmedi. Baros gibi ileride tek adam oynayabilecek, bire birde rakibini geçerek kaleye inebilecek, rakip savunma oyuncularını oyalayacak, genç bir isim aranıyor. Ancak Avrupa piyasasında bu tarz genç oyuncuların bonservisleri için çift haneli rakamlar konuşuluyor.

Bu nedenle sadece 1-2 M Euro civarında bir rakama bitirilebilecek ve fiyatını sadece bir sezon sonra çift haneli rakamlara yükseltebilecek genç bir yetenek öneriyoruz. Santiago Damian Garcia.

Santiago Damian Garcia. Henüz 20 yaşında olmasına rağmen Nacional takımının en değerli isimlerinden biri olmuş bir yetenek. Lakabı 'El Murro' yani 'Küçük Çocuk'. Bunun nedeni ise bir sene önce takımın altyapısına katılmasına rağmen hemen A Takıma yükselerek genç yaşına rağmen şans bulması. Yeteneği Milli Takım kurmaylarının da dikkatini çekti. Ve L'Arcadia Turnuvasına katılacak Uruguay U-20 takımının kadrosuna davet edildi. Turnuvada da yeteneklerini sergileyen genç oyuncu takımının turnuvayı 3. bitirmesinde büyük rol oynadı.

Asıl mevkii Forvet - Forvet Arkası olan oyuncu kendisini bir 'takım oyuncusu' olarak tanımlıyor. Zaten onu izlediğinde bu tanımın ne kadar doğru olduğuna siz de kanaat getiriyorsunuz. Güçlü fiziğini mücadeleci yapısı, hızı ve tekniğiyle birleştiren genç oyuncu sık sık orta alana gelerek arkadaşlarına yardım ediyor. Onlardan aldığı topları ise üstün tekniği sayesinde kolayca üçüncü bölgeye taşıyarak çok sayıda asiste de imza atıyor.

Transferi halinde uzun yıllar yararlanabileceğimiz bir oyuncu olan Garcia, bu sezon 15 maçta yakaladığı 15 gol 3 asistlik istatistikle de izleyenleri kendine hayran bıraktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder