22 Ağustos 2011 Pazartesi

Ben Kantarovski


Tam İsmi: Ben Kantarovski 

Uyruk:  Avustralya

Oynadığı Klüp: Newcastle United Jest

Mevkii: Defansif orta saha/stoper/sağ bek

Doğum Tarihi: 20.01.1992

Boy: 1,83

Ayak: Sağ

Piyasa Değeri :  750 bin €




Avustralya futbolu Leeds United'ın efsane kadrosundan bir çok yıldız elde etti. Kewell. Viduka bunların en başında ki isimleri ve Avusturya milli takımının da iskeletini oluşturan isimlerdi. Premier Lig'e büyük bir uyum sağlayan Avustralya'lı futbolcular birer birer bu büyük lige geldiler. Brett Emerton, Tim Cahill, Lucas Neill, Schwarzer Premier Lig'in önemli ve takımları için belirleyici rol oynayan isimler oldular. Ancak artık bir kuşağın sonu geliyor Avustralya'da; Viduka futbolcu bıraktı, Schwarzer yaşı kemale erdi, Neill ve Kewell Galatasaray'dan sonra kariyerlerinin son transferlerini gerçekleştirdiler belki de.

Ama alttan yeni bir nesil yetişiyor ve bunların başını çeken yıldız adayı Ben Kantarovski. Ocak 2008'de Avustralya 1. lig ekiplerinden Newcastle Unite Jets ile 4 yıllık sözleşme imzalayan Kantarovski 17 yaşında ilk lig maçına çıktı. Bununla birlikte Avustralya tarihinde en geç sözleşme imzalayan oyuncu oldu ve ilk lig maçında çıktığında ise yine ligde forma giyen en genç oyuncu unvanını eline geçirdi.
Daha ilk senesinde formayı üzerine geçiren Kantarovski 3 yıl boyunca takımın ilk 11'inin vazgeçilmez ismi oldu.

Çok yönlü bir oyuncu olan Kantarovski defansif orta saha oynamasının yanında defansın ortasında da görev yapabiliyor. 1.83 boyunda ve atik bir oyunu var. 2009 yazında Bayern Munih onu denemelere almış, beğenmiş fakat yaş sıkıntısı olduğun için sözleşme imzalatamamış. 2012 yazında ise Ben Kantarovski'nin klubü ile olan sözleşmesi sona eriyor.
26 Kez formasını giydiği Avustralya u20 takımının ise en genç kaptanı. Orta sahada ve defanstan oyunu yönlendirme becerisine sahip olan Kantarovski'nin en önemli özelliği olarak ise liderlik vasıfları gösteriliyor.

Avustralya'nın geleceğinde ki bir kaç isimden biri ve dünyaya adını duyurabilecek yeteneklere sahip. ( Diğer isimleri daha sonra inceleyeceğiz; Mustafa Amini, Tommy Oar, Kerem Bulut, Michael Zullo.) (Geçen sene Utrech 3 tane genç Avustralya'lıyı transfer etmişti; Tommy Oar, Michael Zullo ve Adam Sarato).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder