13 Haziran 2011 Pazartesi

Jan Oblak

Tam İsmi: Jan Oblak

Uyruk:  Slovenya

Oynadığı Klüp: Benfica

Mevkii: Kaleci

Doğum Tarihi: 07.01.1993

Boy: 1,85

Piyasa Değeri : 750 bin €










Slovak ve Slovenya futbolu 2010 dünya kupasına katılarak büyük başarı gösterdiler. Slovakya Stoch, Weiss gibi genç yıldızları kadrosunda barındırırken, Slovenya Krhin, Matavz ve Handanoviç gibi kaliteli isimlerle boy gösterdiler Dünya Kupasında.
Slovenya futbolcu ise Handanoviç gibi iyi bir kaleci, Krhin gibi benim çok beğendiğim bir orta saha ve Matavz gibi bir forvetle iyi bir kuşak yakalayabilir. Bu iyi kuşağa Handanoviç haricinde bir kaleci daha geliyor.

Jan Oblak; otoriteler tarafından 19 yaş altının en iyi kalecisi olarak gösteriliyor. Matavz ve Krhin'in dışında ki yapı taşlarından biri olabilir. Her şeyden önce bir takım için büyük önem taşıyan kalede geçilmez bir isim olabilir. 93 doğumlu olan Oblak kariyerine Olimpija Ljubljana'da başladı. 2009'da profesyonel olduğunda hemen kalenin birinci ismi oldu. 2009-2010 sezonunda takımıyla 33 maça çıktı hemen ilk sezonda. Bu performans büyük takımlarında dikkatini çekti doğal olarak. Arsenal, Liverpool ve Benfica onun için bir mücadelenin içine girerken bir ara Fulham'da bu yarışa dahil oldu. Ama galip çıkan taraf onun için 1.5 milyon €  veren Benfica oldu. Oblak geçen sene Beira Mar ve Olhanense'de kiralık forma giydikten sonra bu sene takıma geri dönüyor.

1.85 boyunca ve 80 kilo ağırlığında olan Oblak'ın fiziki yapısı harika bir kaleci için. Birebirlerde ve yakın mesafede çok iyi. Hava topalarında ve ölü toplarda kendini biraz geliştirmesi gerekiyor, çıkışlarda zamanlama hatası yapıyor. Kalede ki tarzı bakımından Van Der Sar'a benzetiliyor. Bazı eksik yanlarının yanında inanılmaz bir oyun konsantresi ve bitmeyen bir cesareti olduğu söyleniyor. Önümüzde ki 10 yılın potansiyel en büyük yıldızlarından biri olduğu söyleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder