28 Nisan 2011 Perşembe

Daniel Wass

Tam İsmi: Daniel Wass

Uyruk: Danimarka

Oynadığı Klüp: Brondby

Mevkii: Sağ Bek

Doğum Tarihi: 31.05.1989

Boy: 1,81

Ayak: Sağ





Doğruyu söylemek gerekirse, Danimarka Ligi'ni bu sezon çok fazla takip edemedim. Üst üste gelen turnuvalar, ikinci lig gözlemleri, İskandinav ligleri derken, Danimarka Ligi'ne pek zaman ayıramadığımı söyleyebilirim. Takip ettiğim maçlarda gözüme çarpan isimler oldu elbette. Ancak çok büyük bir yıldız adayını ligi takip edemediğim için kaçırmışsam, açıkçası üzülürüm.

Daniel Wass, bu kısa süreli takibimde gözüme çarpan oyunculardan biri. Savunmanın sağ tarafında görev yapan genç oyuncu, işin savunma kısmında biraz aksasa da, müthiş hücum gücüyle bu açığını kapatıyor. Oldukça süratli olan Wass'ın yaptığı ortaların kalitesi en üst düzeyde. Önünde oynayan partnerini, sık sık yaptığı bindirmelerle rahatlatan Wass'ın, bir beke göre oldukça golcü olduğunu söylemek mümkün. İçeriye yaptığı koşular, kullandığı etkili duran toplar ve zaman zaman ceza sahası dışından yaptığı vuruşlar, onun rakip kaleciler için sürpriz bir tehdit olduğunun en büyük göstergesi.

Danimarka'nın ilerleyen yıllarına damga vuracak 10 oyuncudan biri olarak kabul edilen Wass'ın sözleşmesi sezon sonunda sona eriyor. Bunu fırsat bilen Benfica hızlı davranmak istedi; ancak şu an netleşen bir şey yok. Wass'ın peşinde Fiorentina, Schalke gibi takımlarda bulunuyor.

Bu sezon sergilediği etkili performansla Milli Takıma da seçilen Wass için hala çok geç değil. Bek sıkıntısı çeken kulüplere duyurulur.

Bu sezona ait istatistikleri (Şu ana kadar)

33 Maç: 7 Gol, 4 asist. Toplam dakika: 2811.

Video




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder