5 Mart 2011 Cumartesi

Stefan Bell


Tam İsmi: Stefan Bell

Uyruk: Almanya

Oynadığı Klüp: 1860 Münih

Mevkii: Stoper

Doğum Tarihi: 24.08.1991

Boy: 1,92

Ayak: Sağ





Hücumu düşünen ve hücum futbolu oynayan takımlar, iyi savunmacılara sahipse, topu kaptırdıkları zaman derinden bir eyvah çekmezler. Çünkü güven veren, yere sağlam basan stoperlere sahip olduklarını bilirler.

İyi bir Alman stoper bulmak bir dönem için gerçekten oldukça zor bir işti. Gerçi hala Alman Milli Takımının en zayıf yerinin stoper mevkiisi olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ancak yeni jenerasyonla bu sıkıntıyı aşacak gibi duruyorlar. Matt Hummels, Badstuber gibi gelecek vadeden stoperlere sahipler.

İleride bu isimlere katılabilme olasılığını yüksek bulduğum bir isim var: Stefan Bell. Bundesliga'da ilk yarı fırtına gibi esen Mainz'ın altyapısından çıkan Bell'in bonservisi hala bu takımda ancak sezonu kiralık olarak 1860 Münih'te geçiriyor. Bu sezon Bundesliga II'nin en az gol yiyen takımlarından biri olan 1860 Münih'in bu başarısında rol oynayan isimlerden biride kuşkusuz Bell. Hava hakimiyeti, hırslı futbolu ve forvetleri yıldıran markajıyla kendisinden söz ettirmeyi başaran Bell'in boyuna göre çevikliği de hiç fena değil. Topla biraz iyi değil, o kadar. Ancak basit oynaması gerektiğini gayet iyi biliyor.

*Cenk Tosun ile Stefan Bell beraber kafa topuna yükselirken.

Kendisine geleceğin Per Mertesacker'i gözüyle bakılıyor. Bende aynı şekilde düşünüyorum. Per Mertesacker'den pek bir eksiği yok. İlerleyen yıllarda onun önüne geçmesi de kuvvetle muhtemel.


Bu sezona ait istatistikleri (Şu ana kadar)

24 Maç: 2 gol, 3 asist. Toplam dakika: 2027

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder