10 Şubat 2011 Perşembe

Bir Zamanlar Javier De Pedro...



2002-2003 sezonunda fırtına gibi esen Real Sociedad'ı hepimiz biliriz. Kovacevic, Aranburu, Xabi Alonso, Westerveld, Nihat Kahveci, Rekarte, Karpin, Tayfun Korkut ve diğerleri... O sezonun son üç maçından yalnızca 4 puan alarak şampiyonluğu Real Madrid'e kaptırmışlardı. Fakat oynadıkları futbolla herkesi büyülemeyi başarmışlardı.

Fakat o büyük çıkışları ancak bir sezon sürdü. Ertesi sezon Şampiyonlar Ligi'nde 2. tura çıkmalarına rağmen ligi 15. sırada bitirmişlerdi. Artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını herkes çok iyi biliyordu.

O Real Sociedad'ın parlayan bir oyuncusu daha vardı: Francisco Javier De Pedro. Müthiş sol ayağı, tekniği ve duran toplardaki becerisiyle adından sıkça söz ettiren Sociedad efsanesi, Milli Takıma seçilme başarısı göstermişti.

De Pedro, yeşil sahanın olgunlaşan yıldızlarından biriydi. Gençliğinde beklenen patlamayı yapamasa da yaşı ilerledikçe edindiği tecrübeler futboluna yansıyordu. Bu tecrübe onu Blackburn'e taşısa da Premier League'de aradığını bulamayıp Perugia'ya geçiyordu. Orda da tutunamayan, ancak Akdeniz'den ayrılmak istemeyen Javi, Yunanistan'ın Ergotelis takımına geçiyor, maça bile çıkmadan ülkesine dönüp futbolu bırakıyordu.

De Pedro'yu efsaneleştiren özelliklerinden biri de asabiyetiydi.

Tarih 16 Haziran 2003. Euro 2004 Elemeleri F grubunda kıyasıya bir mücadele. Kuzey İrlanda evinde İspanya'yı ağırlıyor. De Pedro'nun haşin bakışlar fırlattığı isimde bir başka efsane: Gary Kelly. 15 sene boyunca Leeds United forması terleten Kelly şimdilerde De Pedro gibi emekli.

İkili arasında yaşanan bir mücadele sonrası yere düşen De Pedro ayağa kalkıyor, kendisine bir şeyler söyleyen Kelly'ye şu ayarı veriyor: ''Benimle doğru konuş kel.''

Bu fotoğrafta Real Sociedad kariyerinden. Kendisini sinirlendiren rakip takım kaptanına bir tane sallıyor.

De Pedro asi ruhlu efsanelerdendir. Kendisini hep yumruklarıyla veya verdiği ayarlarla hatırlamak istemeyenlere aşağıdaki videoyu izlemelerini tavsiye ederim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder